КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Вакцинація – дієвий спосіб зупинити третю хвилю пандемії

Дата: 03.03.2021 17:44
Кількість переглядів: 399

Фото без описуЗа кілька днів із початку вакцинальної кампанії щеплення зробили вже 6 888 осіб, а за минулу добу – 1 983. Саме вакцинація – один із головних способів зупинити третю хвилю пандемії COVID-19. І стратегічна мета МОЗ – наблизити кількість вакцинованих українців до 100%. Про це під час брифінгу сказав міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

 

«Ми почали робити вакцинацію каскадним шляхом, вона охоплює всю країну. І намагаємося мінімізувати будь-які ризики та будь-які помилки. Тому кількість щеплених збільшуємо поступово. Завдання, яке я поставив перед відповідальними за вакцинальну кампанію, – щоб на початок наступного тижня ми вийшли на щонайменше 10 тисяч щеплень на добу», – сказав міністр.

Очільник МОЗ наголосив: усі вакцини, які зареєстровані чи будуть зареєстровані в Україні, безпечні та ефективні. Це стосується і першого препарату проти COVID-19, який отримала держава, – Oxford/AstraZeneca (CoviShield).

«Наша стратегія – надати доступ до вакцини всім охочим безплатно. Вакцинація добровільна, але для подолання пандемії важливо, аби відсоток людей, які зроблять щеплення, наближався до 100%. Тому я закликаю всіх довіряти офіційній інформації, адже ми максимально вичерпно розповідаємо і про програму вакцинації, і про всі вакцини. Їхній спектр буде тільки збільшуватися. Ми повністю готові до масової вакцинації й можемо виходити на 5–7 мільйонів щеплених у місяць», – зазначив Максим Степанов.

 

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь