КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Символіка села Новоолександрівка

Дата: 10.03.2021 16:30
Кількість переглядів: 776

Фото без описуГерб являє собою щит прямокутної форми із заокругленою нижньою частиною. 
Тло щита двоколірне. Він поділений на два поля-жовте та синє. Це традиційні кольори українського  прапору. 
У жовтому полі зображено гілку дуба з трьома жолудями. Це символ нашого Веселівського саду. Вона символізує силу, мужність, твердість намірів, жолуді – зрілість і історичну давність, оскільки сад було засаджено ще за часів Софії Богданівни Фальц-Фейн. Отже, дубове листя з жолудями – це символ повної сили нашої громади, її зрілості.

Жовтий колір – символ світла ,сонця, тепла, колір нашої благодатної землі де колосяться безмежні поля пшениці. У блакитному полі розміщено золотий колос. Це символ родючості, багатства. Він також вказує на основне заняття людей – землеробство. Колос має сім зернин – це кількість вулиць у нашому.

Синій колір – це чесність, великодушність, вірність, добро, слава. Це колір неба. В нижній частині щита зображено воду, що символізує  річку Каланчак, яка протікає нашим селом і має давню історію. 
Вперше її згадує Геродот в V столітті до нашої ери під назвою Гіпікіріс. 
Також землями нашого села проходять води Північно-Кримського каналу. Вода це символ чистоти, руху, життя.
Над водою сходить сонце. Прямі промені означають, що сонце сяюче. Променів вісім. Вісім – це число гармонії, нескінченності. Надії на те, що село житиме й процвітатиме під ласкавими променями нашого південного сонця.
На червоних стрічках: зверху – назва села, знизу – рік утворення. Червоний колір з відтінками жовтого – це колір сонця, тепла, колір півдня, бо саме на півдні України знаходиться наше село. А також червоний колір – це символ любові, мужності , славетного історичного минулого.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь