КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Насильство в сім’ї: що робити?

Дата: 16.03.2021 16:07
Кількість переглядів: 594

Фото без описуЩо ж робити, якщо у вашій сім’ї відбувається той чи інший вид насильства?
На жаль, не кожна жінка може відразу розпізнати, що в її сім’ї відбувається насильство. Зазвичай до такого типу відносин приходять з часом, коли накопичуються образи і невирішені конфлікти.
Якщо ви стали помічати, що ваше спілкування зійшло майже нанівець – задумайтесь.

 

Якщо бачите, що ваш чоловік говорить вам про любов, але при цьому знаходиться в напрузі і стискає кулаки – починайте хвилюватися.
Якщо ж відбувається вибух, і чоловік застосовує до вас фізичне насильство, а ви в черговий раз думаєте, що цього не повториться – біжіть!
Не думайте, що вам вдасться змінити чоловіка або його ставлення до вас. Ні своїми вчинками, ні поведінкою ви не зможете вплинути на нього. Зрозумійте, що ця людина, дуже близька вам і дорога, – хвора . Проблема не у вас, а в ньому. І він ніколи не зупиниться. Так, покинути його складно. Кожна жінка замислюється про те, що йти їй нікуди. Особливо, якщо немає поруч близьких людей. Перспектива залишитися зовсім одній часто є причиною, щоб залишатися в сім’ї, де є насильство. Це зрозуміло. Будь-яке розставання – важко. Часто наші страхи не дають нам бачити ситуацію в цілому. Ми судимо тільки зі своєї точки зору, з маленького замкнутого світу. І гвалтівники цим користуються. Вони маніпулюють жінкою, постійно дорікаючи в тому, що вона ні на що не здатна. Ви – здатні! Ви своїми розумними обдуманими вчинками здатні захистити своїх дітей! Статистика таких сімей невтішна – насильство, що застосовується до матері, застосовуватиметься і до дитини . А чи є у жінки щось цінніше, ніж її власна дитина? Ні. І вам треба жити заради неї. Якщо, прочитавши цей матеріал, ви зрозуміли, що у вашій родині насильства немає – цінуйте свою сім’ю. Не дозволяйте ні собі, ні комусь іншому впливати на ваше життя. Бережіть один одного!

Якщо ви стали жертвою домашнього насильства:
- викличте поліцію за номером 102;
- зателефонуйте на Національну «гарячу лінію» за номерами телефонів: 0 800 500 335 або з мобільного 116 123;
- якщо у сім’ї є діти, які стали жертвами насильства або були свідками, тоді слід звернутися до служби у справах дітей.
Не будьмо байдужими до конкретної людської біди! Разом ми можемо створити соціальний простір, вільний від насильства!

 

Джерело: інформаційні ресурси мережі Інтернет


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь