A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Фіктивні шлюби з іноземцями: протиправно і небезпечно

Дата: 17.03.2021 18:37
Кількість переглядів: 539

Фото без описуУ пошуках незаконної легалізації на території України окремі іноземці та особи без громадянства вдаються до такого виду шахрайства, як укладення фіктивних шлюбів з українцями. У такі “шлюбні союзи” іноземці вступають виключно з метою якомога швидше отримати посвідку на проживання, а згодом і набути громадянство України. 

Як показує практика, такі шлюби не лише протиправні, але й небезпечні, причому для обох сторін. До прикладу, українські “дружини” або “чоловіки” ризикують втратити власне майно, якщо їх фіктивну «другу половину» притягнуть до кримінальної відповідальності. Не виключені також шантаж, погрози, крадіжки або й майнові претензії - з боку новоспечених “половин” або шахраїв-посередників, які й організовують такі схеми в Україні.
Спільними зусиллями Міграційної служби та правоохоронців протиправну діяльність з укладання фіктивних шлюбів вдається виявляти та попереджувати. Як наслідок  – «легалізованих» таким чином іноземців притягають до відповідальності і примусово повертають до країн походження, а отримані незаконним шляхом документи – скасовуються. 

Джерело: офіційний сайт ДМСУ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь