A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Прийнято постанову Уряду, якою врегульовано питання визнання особою без громадянства

Дата: 25.03.2021 18:42
Кількість переглядів: 486

Фото без опису24.03.2021 Урядом України прийнята постанова «Про деякі питання визнання особою без громадянства», якою затверджено Порядок розгляду заяв про визнання особою без громадянства, а також зразків супутніх документів.

Постанова Уряду розроблена на виконання вимог Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо визнання особою без громадянства» та є завершальним етапом нормативно-правового врегулювання питань, що стосуються визначення статусу особи без громадянства, який розпочався ще у 2013 році з моменту ратифікації Україною Конвенції про статус апатридів, учиненої 28 вересня 1954 року в  Нью-Йорку.
Відтак, з прийняттям зазначеного рішення Уряду, фактично розпочинається процес документування в Україні осіб без громадянства, і зазначені категорії осіб зможуть подавати до територіальних органів та підрозділів Державної міграційної служби відповідні заяви про визнання їх  особами  без громадянства.
Результатом розгляду цих заяв буде отримання довідки про визнання особою без громадянства, що в подальшому стане підставою для отримання посвідки на тимчасове проживання, дозволу на імміграцію та посвідки на постійне проживання, посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон, громадянства України. Це дасть можливість людям офіційно працевлаштовуватися, отримувати медичну допомогу, освіту, пенсію та цілий спектр інших соціальних та економічних привілеїв.
Таким чином буде врегульовано безліч питань, які стосуються осіб, що тривалий час (інколи понад 20-25 років) проживають на території України за недійсними паспортами або взагалі без документів, що посвідчують особу. Здебільшого, це вихідці з республік колишнього СРСР, при цьому чимало з них  мають підстави для набуття громадянства або оформлення дозволу на імміграцію в Україну.
Прийняття зазначеної постанови Уряду також дозволить врегулювати правовий статус дітей, які досягли повноліття, але через відсутність  відповідних документів у батьків не мають правових підстав на оформлення особистих документів. Проведений аналіз показав, що такі особи є практично в усіх регіонах України.

Джерело: офіційний сайт ДМСУ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь