A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Пшеничний Дмитро Матвійович

Дата: 01.04.2021 14:57
Кількість переглядів: 533

Народився 27 січня 1927 року в с. Каланчак. З 1934 року навчався у Каланчацькій початковій школі  № 2 (з 1935 року – Каланчацька середня школа № 1), сім класів закінчив у 1941 році вже у середній школі № 1.

Трудову діяльність розпочав у 1943 році на різних роботах. А у 1944-му був призваний до лав Радянської Армії. Після демобілізації у 1951 році працював директором Каланчацького районного будинку культури.
У грудні 1952 року був  переведений на посаду інструктора організаційного відділу Каланчацького районного комітету компартії України.
У 1957-1960 роках був слухачем Одеської вищої партійної школи. Повернувшись до рідного селища, працював заступником голови колгоспу, керуючим відділу, секретарем первинної партійної організації господарства „40 років Жовтня».
3 1972 по 1987 роки обирався на посаду голови Каланчацької селищної ради. З цієї посади пішов і на заслужений відпочинок.

За період своєї трудової діяльності Дмитро Пшеничний  зробив значний внесок у розвиток господарської та соціальної інфраструктури селища, залишив вагомий слід в історії Каланчацької селищної ради.  Він п’ятнадцять років поспіль успішно очолював селищну громаду. В період його діяльності Каланчак лідирував  в області, проводилися обласні семінари. Селище значно покращало, набула розвитку інфраструктура, спостерігалася розбудова, було  заасфальтовано головні і об’їздні дороги навкруг, збудовано повністю три мости через річку Каланчак, а також міст на вулицю Садову, школи, лікарня, будинки культури, кінотеатр, житловий фонд, реконструйована вулиця Херсонська, відкрито меморіал загиблих односельців, закладений парк.

05 травня 2008 року Дмитра Матвійовича не стало. А гарні справи по розбудові селища надовго будуть в пам’яті вдячних нащадків.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь