A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Маличенко Іван Тимофійович

Дата: 01.04.2021 15:01
Кількість переглядів: 578

Фото без описуНародився  Іван Феодосійович 28 травня 1932 року в селищі Каланчак. Тут пройшло його дитинство та юнацькі роки. Навчався в Каланчацькій ЗОШ №1.
Через скрутне становище у сім’ї у воєнні та повоєнні роки, закінчивши тільки п’ять класів пішов працювати у колгосп «XVII партійний з’їзд» на різні роботи. А 1949 року отримав від колгоспу направлення на курси трактористів до Каланчацької Машино-тракторної станції (МТС). 

Протягом 1952 – 1955 років  проходив службу у лавах Радянської Армії.
Після демобілізації повернувся до рідного селища і працював трактористом в МТС, у колгоспі „Перемога", який пізніше реорганізувався в радгосп   «Каланчацький».

В 1967 році після започаткування ланкової системи в сільському господарстві на зрошених землях очолював механізовану ланку з  п’яти чоловік, яка на 640 гектарах зрошувальної землі займалася вирощуванням кукурудзи, пшениці, сої на зерно, кукурудзи на силос та люцерни на сіно. З одного гектара збирали по 80-100 ц кукурудзи та по 700-800 ц  зеленої маси. 
Прославив наш район високими врожаями кукурудзи та інших кормових культур.
За досягнення визначних результатів нагороджений орденом Леніна, орденом Жовтневої революції, орденом Дружби народів, а в 1976 році присвоєне почесне звання Героя соціалістичної праці з врученням ордена Леніна і золотої медалі «Серп і молот». 

Про Івана Тимофійовича Маличенка складено декілька пісень, які залюбки виконуються учасниками художньої самодіяльності  Каланчацького району.

Визнаний почесним громадянином Каланчака. Маличенко Іван Федосійович був трудягою по життю, він не обіймав керівні посади, а трудився на землі, не покладаючи рук. В полі він тільки працював, а й відпочивав.  Ця робота була  його захопленням, відрадою для душі. 

28 квітня 2014 року Івана Феодосійовича Маличенка не стало.
В честь нього  перейменована вул. Калініна на Маличенка у селищі Каланчак.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь