A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

«Замкнені всередині себе»: всесвітній День розповсюдження знань про аутизм

Дата: 02.04.2021 17:32
Кількість переглядів: 519

Фото без описуВсесвітній день розповсюдження інформації про проблему аутизму, встановлений у резолюції Генеральною Асамблеєю ООН, прийнятої 18 грудня 2007 року № A/RES/62/139 і відзначається тепер щорічно 2 квітня. Мета цього дня – інформувати суспільство про проблеми аутичних дітей, наголосити про необхідність допомагати людям, що страждають від цього невиліковного захворювання.

Аутизм - це розлад мозку, коли окремі його частини не працюють спільно належним чином, що призводить до складнощів у комунікації. Проявляється протягом перших трьох років життя. За статистикою, кожна 68 дитина страждає на аутизм. Серед хлопчиків захворювання зустрічається в 3-4 рази частіше, ніж серед дівчаток.

Аутизм впливає на кожну людину по-різному, і може варіюватися від дуже легкої до дуже важкої форми прояву. Люди з аутизмом хочуть спілкуватися, проте часто не знають як. При аутизмі проявляються здібності до малювання, музики, конструювання, математики тощо. При цьому, інші сфери життя можуть буди не цікавими. 

Люди з аутизмом можуть бути надзвичайно обдарованими, проте їм потрібно набагато більше часу, щоб навчитися чомусь дуже простому. Історії відомо не мало яскравих особистостей, у яких спостерігалися симптоми цієї хвороби. Приміром, Вінсент Ван Гог і Леонардо да Вінчі, Гаррі Труман і Авраам Лінкольн, Вуді Аллен і Боб Ділан, і багато інших.

 

Джерело: інформаційні ресурси мережі Інтернет


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь