КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

COVID-патрулі: посилено контроль за дотриманням карантинних норм в Херсонській області

Дата: 06.04.2021 20:20
Кількість переглядів: 438

Фото без описуВ Україні спостерігається невтішна ситуація зі зростанням захворюваності на COVID-19. Наразі Херсонщина – єдина область в Україні, яка залишається в «жовтій» зоні карантинних обмежень. Але, попри це, коронавірус є реальною загрозою, яка щодня забирає людські життя.

Один із дієвих методів боротьби з поширенням COVID-19 – дотримання простих протиепідеміологічних заходів. Про це пересічним громадянам, перевізникам та підприємцям нагадуватимуть COVID-патрулі, які активізували роботу щодо вжиття додаткових превентивних заходів, направлених на посилення протидії поширенню коронавірусної хвороби на території області.

За словами заступника голови облдержадміністрації Вадима Чабана, у складі COVID-патрулів працюють правоохоронці, представники ГУ Держспоживслужби та органів місцевого самоврядування.

«Ми спостерігаємо збільшення кількості госпіталізованих, тяжке протікання хвороби, потребу пацієнтів у кисні. Так, лікарні забезпечені необхідним обладнанням, але кількість ліжкомісць обмежена, адже люди хворіють і на інші хвороби. Тому завдання COVID-патрулів - навчити громадян тому, як захистити себе і своїх рідних від хвороби. Прошу людей допомогти нам, щоб ми залишися в «жовтій» зоні», – наголосив Вадим Чабан.

До COVID-патрулів долучився й особовий склад ГУ Національної поліції у Херсонській області. Правоохоронці відпрацювали заходи із дотримання карантинних вимог суб’єктами господарювання.

Начальник поліції Херсонщини Олександр Прокудін розповів: «Наразі COVID-патрулі будуть перевіряти дотримання карантинних норм у розважальних закладах та закладах харчування. Такі ж патрулі працюватимуть у кожному районі нашої області. Упевнений, консолідована якісна робота допоможе зберегти життя наших людей. Перш за все, ми хочемо полегшити роботу лікарям».

Так, за минулий тиждень в області здійснено 268 рейдів COVID-патрулів. Складено 49 постанов про притягнення до адміністративної відповідальності за перебування в громадських місцях або транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту.

Пам'ятайте, що дотримання всіх протиепідемічних норм є відповідальністю кожної людини:
– уникайте скупчень людей та дотримуйтеся соціальної дистанції;
– у публічних місцях надягайте захисну маску або респіратор;
– після вулиці ретельно мийте руки з милом або обробляйте дезінфікуючими засобами;

– у разі виявлення симптомів грипу залишайтеся вдома.

 

Джерело: офіційний сайт Херсонської ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь