КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

26 квітня – День Чорнобильської трагедії

Дата: 26.04.2021 09:07
Кількість переглядів: 763

В історії українського народу чимало скорботних дат, спогад про які пронизує серце гострим болем. Одна з них – 26 квітня 1986 року, коли сталася найбільш серйозна техногенна катастрофа на Чорнобильській атомній електростанції. 

Саме в цей день над четвертим реактором Чорнобильської АЕС нічну темряву розірвало полум’я. Радіоактивна хмара після вибуху накрила територію України, Білорусі, Росії та інших європейських країн. Життя багатьох людей розділилося на до і після.

Але Чорнобиль – не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох наших земляків. 
Земний уклін та довічна вдячність ліквідаторам наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, які живуть поряд з нами,  Арсієнку С., Віннікову В., Дахну І., Журинському О., Кухарець В., Ліпатнікову І., Мірошниченку О., Москалюку В., Получанову Л., Сікорському В. 

Вічна і світла пам’ять тим, кого вже немає поряд з нами,  Бездольному П., Дем’янову А., Дяговцю І., Завадському С., Коневському І., Порхуну С., Корнієнко К., Кравченку О., Сопоту М.

Людство входить у майбутнє, оглядаючись у минуле. Такий одвічний закон історії. У тому, що було, не можна нічого змінити. Але так само нічого не можна забувати. Тому ми маємо берегти пам’ять про події того дня, аби таких помилок більше не повторювалось.

 

Автор: Ірина КУЮН, керуюча справами (секретар) виконавчого комітету
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь