A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

22 травня-Міжнародний день біологічного біорізноманіття

Дата: 21.05.2021 15:56
Кількість переглядів: 649

Фото без описуБіологічне різноманіття, або біорізноманіття, – це термін, який використовується для опису різноманітності життя на Землі в усіх її проявах. Існуюче сьогодні біорізноманіття є результатом еволюції, що триває мільярди років під впливом природних процесів і під все зростаючим впливом антропогенних факторів. 

В 1992 році була прийнята Конвенція про біологічне різноманіття на спеціальній Конференції з прийняття узгодженого тексту даного документа. Починаючи з 1994 року і до 2000 року Міжнародний день біорізноманіття відзначався 29 грудня, тобто в день, коли вступила в силу Конвенція про біологічнерізноманіття. 20 грудня 2000 року Генеральна Асамблея ООН проголосила 22 травня Міжнародним днем біологічного різноманіття (International Day for Biological Diversity).

Тематика цьогорічного Міжнародного дня біорізноманіття спрямована на покращення розуміння значення біорізноманіття та важливості його збереження. Зазначена подія в цьому році відбуватиметься під гаслом «Ми-частина рішення», що є продовження минулорічної теми «Наші рішення - в природі».

Головне завдання Міжнародного дня біологічного різноманіття — звернути увагу громадськості на проблему безповоротного зникнення на Землі багатьох представників флори і фауни. Біологічне різноманіття нашої планети продовжує скорочуватися, а екологічна рівновага все ще піддається змінам. Близько 60% екологічної системи деградує або використовується нерозважливо, що веде до втрати біологічного різноманіття і тяжких наслідків, які в найближчі роки можуть погіршитися.

Інформацію для детального ознайомлення з темою біорізноманіття можна знайти за посиланнями https://mepr.gov.ua/timeline/Bioriznomanittya.html


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь