A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Єдиним дієвим способом протидії коронавірусній хворобі є вакцинація

Дата: 21.05.2021 16:05
Кількість переглядів: 343

Нині людство бореться з пандемією коронавірусу. З лютого 2021 року в Україні, зокрема й на Херсонщині, розпочалася вакцинація проти COVID-19. Всього в області використано більше 30 тисяч доз вакцин Oxford/AstraZeneca (CoviShield), CoronaVac (Sinovac Biotech) та Comirnaty (Pfizer-BioNTech).

Як зазначив головний державний санітарний лікар Херсонщини Юрій Ромаскевич, після щеплення 60-70% населення України можна буде говорити про формування колективного імунітету проти COVID-19: «Єдиним шляхом формування стійкого імунітету та переривання передачі хвороби є вакцинування населення. Щеплення допоможе вам розвинути імунітет до вірусу. Вакциновані люди рідше хворіють на COVID-19. А якщо таке трапляється, то переносять хворобу набагато легше і з меншою кількістю ускладнень».

Достовірних даних про те, скільки триває імунітет після перенесеного СOVID-19, поки що немає. Трапляються випадки повторного інфікування. Водночас випадків, коли вакцинація зашкодила людям, котрі перехворіли на COVID-19, не зафіксовано.

Після щеплення імунна система організму починає реагувати вже на 7-8 добу, а за три тижні формується стійкий імунітет.

Як показує аналіз даних клінічних досліджень, ефективність різних видів вакцин після одноразової стандартної дози становить 76-89% з 22 по 90 день. Рівень антитіл зберігається протягом цього періоду з мінімальним зниженням. Навіть через три тижні після введення другої дози вакцини існує невелика вірогідність того, що ви все одно захворієте. Але в цьому випадку ви найімовірніше перенесете захворювання легко і без ускладнень.

Щодо реакції організму на щеплення: загальна слабкість або підвищення температури − це звичайна реакція на вакцину проти COVID-19. Ці симптоми зникають через кілька днів після вакцинації.

Проте якщо у вас з’явились характерні симптоми захворювання на COVID-19: висока температура, постійний кашель, втрата нюху чи смаку, – слід звернутися до лікаря.

Джерело: офіційний сайт Херсонської ОДА

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь