КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Вакцинуватися необхідно, навіть якщо ви перехворіли на COVID-19

Дата: 24.05.2021 09:21
Кількість переглядів: 394

Фото без описуНа цьому наголосив головний державний санітарний лікар Херсонщини Юрій Ромаскевич. Враховуючи велику кількість звернень щодо необхідності й термінів вакцинації проти COVID-19 осіб, які перехворіли цією інфекцією, лікар надав роз'яснення:

1. Щеплюватися потрібно, навіть якщо ви перехворіли коронавірусом з інтервалом 1-3 місяці після негативного ПЛР-тесту. Доцільність вакцинування обґрунтована різними механізмами формування імунної відповіді та впливі як на гуморальну (антитіла), так і на клітинну (Т-клітини) форму імунітету. Саме вакцинація потужно стимулює клітинний імунітет.

2. Перед проведення щеплення таким особам НЕ ПОТРІБНО проводити ПЛР-тестування або дослідження ІФА, бо жодне з цих досліджень не надасть відповіді на питання про клітинний імунітет, при цьому наявність навіть високого титру антитіл не свідчить про їх достатність.

«Разом ми з вами здолаємо й цю халепу! Дотримуйтесь карантинних обмежень! Виконуйте рекомендації лікарів-епідеміологів! Вакцинуйтеся та будьте захищеними!», - підсумував Юрій Ромаскевич.

Всього в області використано 32 849 доз вакцин Oxford/AstraZeneca (CoviShield), CoronaVac (Sinovac Biotech) та Comirnaty (Pfizer-BioNTech). В Україні вакциновано майже 980 тисяч людей.

Щеплення є добровільним та безкоштовним. Уся інформація про вакцинальну кампанію в Україні розміщена на сайті https://vaccination.covid19.gov.ua/.

 

Джерело: офіційний сайт Херсонської ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь