A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Вакцинуватися необхідно, навіть якщо ви перехворіли на COVID-19

Дата: 24.05.2021 09:21
Кількість переглядів: 359

На цьому наголосив головний державний санітарний лікар Херсонщини Юрій Ромаскевич. Враховуючи велику кількість звернень щодо необхідності й термінів вакцинації проти COVID-19 осіб, які перехворіли цією інфекцією, лікар надав роз'яснення:

1. Щеплюватися потрібно, навіть якщо ви перехворіли коронавірусом з інтервалом 1-3 місяці після негативного ПЛР-тесту. Доцільність вакцинування обґрунтована різними механізмами формування імунної відповіді та впливі як на гуморальну (антитіла), так і на клітинну (Т-клітини) форму імунітету. Саме вакцинація потужно стимулює клітинний імунітет.

2. Перед проведення щеплення таким особам НЕ ПОТРІБНО проводити ПЛР-тестування або дослідження ІФА, бо жодне з цих досліджень не надасть відповіді на питання про клітинний імунітет, при цьому наявність навіть високого титру антитіл не свідчить про їх достатність.

«Разом ми з вами здолаємо й цю халепу! Дотримуйтесь карантинних обмежень! Виконуйте рекомендації лікарів-епідеміологів! Вакцинуйтеся та будьте захищеними!», - підсумував Юрій Ромаскевич.

Всього в області використано 32 849 доз вакцин Oxford/AstraZeneca (CoviShield), CoronaVac (Sinovac Biotech) та Comirnaty (Pfizer-BioNTech). В Україні вакциновано майже 980 тисяч людей.

Щеплення є добровільним та безкоштовним. Уся інформація про вакцинальну кампанію в Україні розміщена на сайті https://vaccination.covid19.gov.ua/.

 

Джерело: офіційний сайт Херсонської ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь