КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Сьогодні відзначається День Києва

Дата: 30.05.2021 18:22
Кількість переглядів: 1324

Фото без описуСьогодні, 30 травня, в Україні святкується День Києва. Київ - це столиця і найбільше місто України. Це розвинений мегаполіс, який продовжує дбайливо зберігати історичну та культурну спадщину українського народу.

Пам'ятки Києва здатні вразити кількістю і різноманітністю на будь-який смак.
Що ж цікавого можна подивитися в Києві і які об'єкти заслуговують найбільшої уваги:

  • Свято Успенська Києво-Печерська Лавра. Розташований по вул. Лаврська, 15, комплекс церков був заснований ще в 11 столітті. Спочатку Лавра представляла собою печеру, в якій жили монахи Антоній і Федосій. Особливий інтерес у цій пам'ятці викликають святі мощі, що зберігаються в печерах;
  • Собор Святої Софії Київської, відомий також як Софійський або Софіївський собор. Він знаходиться в центрі міста, на вулиці Володимирській, 24. Точна дата його зведення невідома, проте, історики припускають, що він був споруджений князем Володимиром у 1011 році. Пам'ятка вважається об'єктом Всесвітньої спадщини, згідно ЮНЕСКО;
  • Михайлівський Золотоверхий собор. Його можна знайти на вул. Трьохсвятительська, 6. Зведена князем Святополком в 11 столітті, пам'ятка безліч разів була зруйнована і відбудована заново. Остання реконструкція проводилася в 90-х роках минулого століття. Сьогодні в соборі можна побачити оригінальні фрески, які по праву були повернуті з Ермітажу.

У Києві можна знайти будови, зведені в різні епохи. Що представляють різноманітні архітектурні стилі, вони можуть зацікавити любителів краси архітектурних споруд. Серед таких об'єктів виділяється Будинок з химерами по вулиці Банковій, 10. Про нього можна сказати, що це вельми незвичайне і навіть епатажне творіння київського архітектора Городецького. Будинок багато відрізняється ліпниною, яка зображує картини полювання і сюжети стародавніх міфів. Багатий декор даху та фасадів не залишать нікого байдужим. Будівля будувалося архітектором для себе. Через деякий час будинок був медичним центром. В наші дні пам'ятка використовується в якості малої резиденції Президента для прийому почесних гостей України.

Крім цього, з архітектурних місць в Києві можна відвідати такі родзинки, як:

  • Маріїнський палац. Він розташований по вулиці Грушевського, 5А. Вражаючи неймовірною красою і багатим оздобленням, виконаний в стилі бароко. Палац зводився в 18 столітті для імператриці Єлизавети Петрівни, багато разів перебудовувався і піддавався реконструкції. Сьогодні його зовнішній вигляд максимально нагадує первинний. Всередині будівлі збереглися оригінальні меблі, картини, люстри та інші предмети декору, які можна побачити на власні очі. Найчастіше пам'ятка використовується для проведення найбільш важливих і пишних прийомів Президента. Не менш захоплюючий і парк, що оточує палац. Це відмінне місце для романтичних або сімейних прогулянок;
  • Замок Річарда Левове серце (Андріївський узвіз, 15). Отримавши свою назву за фасади в неоготичному стилі, замок спочатку належав київському купцеві і його назва зовсім не пов'язана з Річардом Левове серце, з Великробританії. Однак, з часом будова набула безліч легенд і його історія обросла містичними легендами. Довгий час вважалося, що там живуть привиди. Так як із замку постійно доносилися протяжні завивання і стогін, тревожачи оточуючих. Однак, як з'ясувалося пізніше, недобросовісні будівельники таким чином помстилися купцеві. Причина виявилася досить банальною. Виявилося, що моторошний звук створювала неякісна вентиляція будівлі.

Кількість пам'ятників і різних монументів на території Києва перевищує чотири сотні. Деякі з них присвячені історичним постатям та діячам культури, інші відображають важливі події міста або всієї України. Також серед великої різноманітності подібних пам'яток виділяються арт-інсталяції кіноперсонажами і героям культових мультфільмів. Основні місця, які варто не пропустити:

  • монумент Батьківщина-Мати. Висота центральної фігури пам'ятника становить 90 метрів;
  • пам'ятник Богдану Хмельницькому, розташований в центрі Софіївської площі;
  • монумент Незалежності на однойменній площі міста поруч із консерваторією;
  • пам'ятка Кию, Щеку, Хориву і їх сестрі Либідь. Щоб його побачити, необхідно відправитися в Наводницький парк;
  • пам'ятник Володимиру Великому на Володимирській гірці.

Різноплановість і багатогранність цього міста нікого не залишить байдужим.

    Фото без опису      Фото без опису

    Фото без опису       Фото без опису

Джерело: https://tourpoisk.com.ua/ua/statii/stolytsia-ukrainy-kyiv-na-doloni


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь