A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

КРУГЛИЙ СТІЛ в рамках реалізації програми підтримки реформи Держгеокадастру сільськими громадами

Дата: 17.06.2021 17:11
Кількість переглядів: 422

15 червня 2021 року Всеукраїнська асоціація громад (ВАГ) за підтримки Програми USAID АГРО провела другу онлайн-конференцію у форматі круглого столу в рамках реалізації програми підтримки реформи Держгеокадастру сільськими громадами.

Круглий стіл відбувся для учасників із Херсонської області. Серед ключових питань, що піднімалися учасниками:

  • Погодження документації землеустрою пункту 6 статті 186 Земельного кодексу України.
  • Чи потрібно селищній раді у разі переходу повноважень на землі сільськогосподарського призначення приймати окреме рішення сесій про включення земельних ділянок до комунальної власності з певними кадастровими номерами?

У заході наживо взяли участь 63 представники об’єднаних територіальних громад Херсонської області.

Міністр аграрної політики і продовольства України Роман Лещенко зазначив: «Для швидкої адаптації громад до нових реалій ми пропонуємо 7 простих кроків для того, щоб громади були максимально прозорими і ефективно використовували потенціали, які є у прийнятих законах. Ми радимо громадам провести інвентаризацію земель, зробити комплексний план просторового розвитку територій, зустрітись із потенційними інвесторами, регулярно проводити нормативно-грошову оцінку земель, оприлюднити всю землевпорядну та містобудівну документацію на публічних ресурсах місцевих громад, виставити земельні ділянки на аукціони, знайти справжніх фахових землевпорядників та сформувати відповідні департаменти».

У свю чергу в. о. начальника Юридичного управління ГУ Держгеокадастру в Херсонській області Юлія Попкова повідомила: «На даний час розпочата робота з територіальними громадами, налагоджена співпраця і зібрана основна частина спірних питань стосовно реалізації Закону №1423 «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин» і впровадження земельного законодавства саме з моменту прийняття цього закону. Також на 17 червня нами запланована нарада щодо проблемних питань із землевпорядниками міських, сільських та селищних рад».

Підсумовуючи, перший заступник керівника Всеукраїнської асоціації громад Іван Фурсенко зазначив: «Органи місцевого самоврядування отримали безпрецедентні можливості у розпорядженні та управлінні своїми ресурсами, що дає змогу наповнення місцевих бюджетів та економічного розвитку території, покращення якості життя сільського аграрного виробника та всіх мешканців громад. Але нові повноваження несуть за собою велику відповідальність, тому важливо виважено ставитись до прийняття рішень щодо розпорядження земельними ресурсами, компетентності та професійних навичок співробітників виконавчих органів місцевих рад, виключати можливість корупційних складових».

Програма USAID АГРО підготувала оновлений Практичний Інструментарій із управління земельними ресурсами. Він допоможе органам місцевого самоврядування ефективно організувати свою роботу в галузі управління земельними ресурсами.

Завантажити Інструментарій можна за посиланням.

Запис круглого столу у Херсонській області можна переглянути за посиланням.

Джерело: офіційний сайт Херсонської ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь