A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

На Херсонщині зафіксовано летальні випадки від коронавірусу штаму Дельта

Дата: 05.08.2021 16:46
Кількість переглядів: 320

Штам Дельта виявлено шляхом за допомогою секвенування геному — генетичного аналізу коронавірусу у біоматеріалах пацієнтів з областей України, зокрема й Херсонщини, обраних випадковим чином. Дослідження проводиться в Інституті молекулярної біології та генетики Україні, а також у референс-лабораторії ВООЗ.

Головний державний санітарний лікар Херсонської області Юрій Ромаскевич розповів під час пресконференції, що зразки було відправлено до лабораторії ще 16-17 червня.

«На жаль, серед тих біоматеріалів, що ми надіслали — 2 позитивних випадки захворювання на коронавірус штаму Дельта. Обидва випадки летальні. Тож починаючи мінімум з червня цей штам циркулює в Херсонській області і поступово витісняє інші», - повідомив Юрій Ромаскевич.

Як наголосив лікар, штам Дельта є набагато заразнішим, він супроводжується більш важким клінічним перебігом та призводить до більш високого рівня смертності.

За даними МОЗ, симптоми при зараженні штамом «Дельта» відрізняються. Лихоманка, головний біль, біль у горлі та нежить поширені, тоді як кашель та втрата нюху чи смаку — менш поширені. Також повідомляють про серйозніші симптоми, включаючи порушення слуху, шлунково-кишкові проблеми та утворення згустків крові, що призводять до загибелі тканин та гангрени. 

Одним з найдієвіших способів захиститися від тяжкого перебігу хвороби Юрій Ромаскевич назвав вакцинацію:

«Херсонщина має один з найвищих рівнів захворюваності. Та динаміка дозволяє стверджувати, що невдовзі ми будемо вимушені повернутися до карантинних обмежень. Ми ще маємо час захиститися й вакцинуватися. Крім того, науково доведено ефективність усіх 4 вакцин, які зараз є в Україні».

 

Джерело: офіційний сайт Херсонської ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь