A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Херсонщина одна з перших за кількістю нових захворювань на COVID-19

Дата: 11.08.2021 13:47
Кількість переглядів: 490

Фото без описуДедалі ближче до України підступає нова хвиля ковіду, цього разу ще небезпечнішого штаму «Дельта». На сьогодні перша за кількістю нових випадків захворювання — Херсонська область.

Як каже головний санітарний лікар області Юрій Ромаскевич, під час весняної хвилі Херсонщина постраждала від ковіду менше за інші українські регіони. Нині ж ситуація в області через штам «Дельта» є дуже серйозною. В чому причина?

Відомо, що нова хвиля коронавірусу стартувала в Криму. Коли скасували тестування на КПВВ «Чонгар» і КПВВ «Каланчак» з боку окупованого Криму (це сталося 15–16 червня),  побачили епідемічний процес, обумовлений завезенням інфікованих із території АР Крим і недотриманням населенням карантинних обмежень.

Ситуація, як каже Юрій Ромаскевич, відрізняється від тієї, що була в попередню хвилю. Почали більше хворіти діти, різко збільшилося споживання кисню ковідними пацієнтами. Наразі, слава Богу, смертей немає. Але є пацієнти на апараті ШВЛ. Це дві дитини — 7 і 12 років.

На жаль, за словами головного санітарного лікаря області, джерела зараження досить широкі. Людина може заразитися де завгодно — в маршрутці, магазині тощо. Тому на перший план виходять якомога швидша вакцинація й дотримання карантинних обмежень із максимально швидкою та суворою ізоляцією інфікованих. 

Є й прогнози на найближчі тижні.  Критичне ушпиталення, за словами Юрія Ромаскевича,  матимемо десь 20–25 серпня. Слід врахувати, що з приходом штаму «Дельта» у лікарнях різко зростає потреба в потоковому кисні на пацієнта — до 40–60 літрів. Кисневі станції в області поставили коштом держбюджету, завдяки субвенції на  купівлю концентраторів. Однак здебільшого концентратори по Україні — потоковою потужністю 10–20 літрів. І якщо трапиться пацієнт, якому будуть потрібні 40 літрів, то його потрібно буде переключати на два концентратори водночас. Це теж технічно  не так  просто.

Зважаючи на це, головний санітарний лікар області підкреслює: вся надія на своєчасну масову вакцинацію. Без своєчасних профілактичних заходів може статися катастрофа. На сьогодні, враховуючи небезпеку нового штаму коронавірусу, за показниками щеплення Херсонщина  мусить досягти 50% і вище від загальної кількості дорослого населення.

Тому запрошуємо з метою своєчасної турботи про своє здоров’я і самопочуття відвідати центри вакцинації за місцем проживання та зробити щеплення. 

 

Відділ інформаційної діяльності Скадовської РДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь