A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

30 вересня в Україні відзначається День усиновлення

Дата: 30.09.2021 13:00
Кількість переглядів: 447

Фото без описуВідповідно до Указу Президента України від 27 листопада 2008 року щорічно 30 вересня в Україні відзначається День усиновлення.  Метою цього свята є привернення уваги до проблем дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, вжиття заходів для забезпечення їх прав та найкращих інтересів, популяризація національного усиновлення.

Право дитини на сім’ю закріплено на міжнародному та національному законодавчому рівні, і перш за все в Конвенції ООН про права дитини, Конституції України, Сімейному кодексі України. 

Усиновлення – це прийняття усиновлювачем чи усиновлювачами у свою сім’ю дитини на правах дочки чи сина, здійснене на підставі рішення суду. 

На щастя, в нашому суспільстві є люди, які мають велике бажання усиновити дитину, створити для неї справжню міцну сім’ю, дати дитині свої прізвище та по батькові, подарувати їй любов, огорнути материнським теплом та любов’ю, пригорнути до свого люблячого серця. 

У нашій громаді в сім’ях усиновлювачів виховуються 25 дітей. Служба у справах дітей тримає на постійному контролі питання утримання, навчання та виховання дітей, які усиновлені. В ході проведення роботи із зазначеними сім’ями порушень чинного законодавства з боку батьків не виявлено. Діти швидко адаптувалися до умов проживання в сім’ї, між батьками та дітьми склалися стосунки, побудовані на взаємоповазі та довірі. Батьками створено належні умови для розвитку дітей. Діти в сім’ях почуваються комфортно. 

Діти завжди повинні знати, що комусь потрібні, що їх хтось любить та в них вірить. Вони від народження добрі та невинні, і якими вони виростуть, залежить від середовища, в якому вони виховуються, адже саме батьки навчають нас любити, поважати, вміти знаходити вихід з різних ситуацій. 

День усиновлення є ще одним важелем захисту прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Цього дня хочеться подякувати всім усиновлювачам, а також усім, кому небайдужі долі дітей та хто прикладає чимало зусиль для влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, до сімейних форм виховання. Адже не всі розуміють, яка нелегка ця справа – виховувати дитину, в якої склалася нелегка доля, в якої є негативні спогади, не завжди легкий характер та амбіції. Але завдяки цим людям з великої літери, які замінили дітям батьків, подарували їм прекрасне дитинство, діти зростають щасливими і в них з’являється віра в себе та в щасливе майбутнє!

 

Автор: Олена ХРЕБІР, начальник служби у справах дітей селищної ради
           


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь