КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Щеплення від COVID-19 гарантує майже у 100% випадків, що тяжкого перебігу захворювання не буде

Дата: 06.10.2021 09:31
Кількість переглядів: 293

Фото без описуЄдиний інструмент, щоб уникнути введення посиленого карантину як в окремій області, так і в Україні загалом – це вакцинація якнайбільшої кількості населення.

Наразі в Україні є різні вакцини – вони якісні, визнані Всесвітньою організацією охорони здоров'я. Вакцинація є безкоштовною і безпечною. На Херсонщині працюють досвідчені бригади, які вже зробили понад 318 тисяч щеплень від COVID-19.

За статистикою МОЗ України, 98.3% померлих від COVID-19 у віці старше 60 років — невакциновані, а 97% госпіталізованих з COVID-19 серед цієї вікової групи не мають повного курсу вакцинації. Про це свідчать дані Електронної системи охорони здоров’я з 26 червня по 26 вересня 2021 року.

Немає іншого вибору, ніж йти шляхом, який запропоновано європейськими державами: хто зробив щеплення, той має отримати більше можливостей в соціальному житті на час чергової хвилі COVID-19.

Цілком зрозуміло, що під час зростання сезонних вірусних захворювань, ще більше зростає загроза інфікування коронавірусом. Це хвиля, яка може накрити будь-яку країну. Україна  підготовлена до загострення епідситуації – лікарні оснащені киснем, протоколи лікування є, ліки наявні.

Проте захист від важкого перебігу COVID-19 має бути спільним завданням – усе залежить від того, скільки людей реально зробили щеплення. Чим більше щеплень, тим менше буде тиск на медицину, а отже тим менше буде карантинних обмежень.

Зараз близько 98 відсотків людей в реанімаціях це невакциновані.

 

Джерело: офіційний сайт Херсонської ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь