КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

На Херсонщині оголошено тиждень боротьби з мишоподібними гризунами

Дата: 06.10.2021 16:44
Кількість переглядів: 460

Фото без описуЗ 8 по 16 жовтня у Херсонській області триватиме дієвий тиждень знешкодження мишоподібних гризунів. Мета - недопущення розповсюдження мишей на полях Херсонщини.

Департамент розвитку сільського господарства та зрошення нагадує про необхідність проведення агротехнічних профілактичних заходів.

До таких заходів відносяться: знищення бур’янів, зменшення втрат врожаю, своєчасна зяблева оранка. Це дозволить позбавити гризунів корму та надійного сховища. 

Також для недопущення розселення гризунів на посівах сільськогосподарських культур, доцільним є встановлення господарського контролю за розвитком та регулюванням їх чисельності в місцях резервацій. За наявності встановлення від 3- х до 5-ти і більше жилих колоній на 1 га для боротьби з гризунами необхідно застосовувати біологічні та хімічні засоби, які дозволені до використання в Україні, згідно єдиного Державного реєстру пестицидів і агрохімікатів.

ВАЖЛИВО! 

Для упередження запобігання загибелі тварин, а також погіршення середовища їх існування, нагадуємо про розпорядження голови ОДА від 15 липня 2021 року № 592, яким забороняється застосування родентицидів з діючою речовиною бродіфакум у межах 40-кілометрової зони Біосферного заповідника “Асканія-Нова”. 

 

Джерело: офіційний сайт Херсонської ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь