A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Книжкові виставки присвячені Дню захисника і захисниць України та Дню українського козацтва

Дата: 12.10.2021 16:51
Кількість переглядів: 753

Фото без описуЩороку, 14 жовтня, в Україні відзначається свято, яке переповнює гордістю серця мільйонів українців – це День захисника і захисниць України.

Також, цього дня християни всього світу відзначають свято Покрови Пресвятої Богородиці, здавна відомої  духовної  заступниці українського козацтва.

На Покрову вшановують пам’ять всіх, хто у різні часи боронив нашу рідну землю від ворога. Свято символізує нерозривний зв’язок усіх поколінь захисників України.

З нагоди цих значущих дат Каланчацька ЦБС підготувала цикл книжкових виставок.

Читачі бібліотеки можуть ознайомитися з книгами, які дозволять зануритись  у неймовірну атмосферу славних героїчних часів козацької доби. Крім того, на книжкових полицях  експонуються  матеріали про подвиги воїнів-захисників, які   і сьогодні продовжують героїчні сторінки нашої історії, захищаючи  кордони від ворогів.

Серед розмаїття літератури варто відзначити наступні видання:
Хронологія мужності, 2014-2016. Кн. 2 - це альбом-реквієм, альбом-пам'ять про загиблих херсонців, котрі продовжують віддавати своє життя за суверенітет та незалежність України. В основу другої книги лягли розповіді про нових Героїв, котрі не повернулися з війни. Плине час, та не вщухає материнський біль за загиблими синами, усіма Героями, котрі віддали своє життя, сподіваючись на кращу долю Батьківщини.

Сергій Лойко. Аеропорт – це не хроніка, не розслідування, не літопис. Це художній вимисел, заснований на реальних фактах. Він  про любов, про зраду, пристрасть, ненависть, лють, ніжність, відвагу, біль і смерть. Іншими словами, про наше сьогоднішнє й учорашнє життя. 

Ірина Вовк. На щиті. Спогади родин загиблих воїнів. Іловайськ. У цій книзі спогади про 155 воїнів з різних куточків країни й різних підрозділів: про їхні прагнення, боротьбу й останню путь додому. Тут — біль тих, що чекали й шукали, але вже не побачать. Ніколи не прокинутися разом, не випити кави, не викопати картоплі, не вмовити допомогти з домашнім завданням і не попросити прочитати казку на ніч…

Тож запрошуємо всіх бажаючих відвідати відділ абонемента та філії Каланчацької ЦБС і ознайомитись з літературою, яка допоможе вам збагатити свої знання про героїчне минуле та сьогодення українського народу.

Також, не забувайте піклуватися про безпеку та своє здоров’я: дотримуйтеся маскового режиму та соціальної дистанції.

 

Автор: Ірина КУЮН, керуюча справами (секретар) виконавчого комітету селищної ради
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь