КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

18 жовтня - Європейський день боротьби з торгівлею людьми

Дата: 18.10.2021 15:25
Кількість переглядів: 593

Фото без опису18 жовтня вся світова спільнота відзначає Європейський день боротьби з торгівлею людьми, започаткований у 2007 році Європейським парламентом як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми та небайдужості громадськості до цього явища.

Ключове завдання цього дня – підвищувати рівень поінформованості громадян про глобальну проблему торгівлі людьми та привертати увагу до тяжкого становища жінок, чоловіків і дітей, які постраждали від цього злочину.

Україна була серед перших країн у Європі, яка у 1998 році встановила кримінальну відповідальність за торгівлю людьми.

Верховна Рада України 20 вересня 2011 року ухвалила Закон «Про протидію торгівлі людьми», у якому визначені основні напрями реалізації державної політики, спрямованої на протидію цьому явищу.

Торгівля людьми карається законом України за статтею 149 Кримінального кодексу України, яка визначає ці злочинні дії як вербування, переміщення, переховування, передачу або одержання людини, учинені з метою експлуатації, з використанням примусу або шляхом підкупу третьої особи, яка контролює потерпілого, для отримання згоди на його експлуатацію.

Уряд України закликає громадян, які потрапляють особисто або мають інформацію про потрапляння інших у ситуацію, пов’язану з торгівлею людьми, негайно інформувати компетентні органи. Це вкрай важливо для забезпечення належного реагування на факти вчинення злочинів у сфері торгівлі людьми проти українців за кордоном з метою захисту їхніх прав та інтересів, надання інформації для кримінального переслідування винних осіб, забезпечення безпеки постраждалих під час перебування за кордоном і їхнього безперешкодного повернення в Україну.

Джерело: http://www.loippo.edu.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь