Для закладів громадського харчування діють нові протиепідемічні заходи
Головний державний санітарний лікар України Ігор КУЗІН затвердив постановою від 6 жовтня 2021 року № 13 нові протиепідемічні заходи в закладах громадського харчування на період карантину.
Відповідно втратила чинність постанова головного державного санітарного лікаря України від 30.12.2020 р. №57 "Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування на період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (СОVID-19)".
Новими вимогами передбачено, що організація роботи та обслуговування в закладах громадського харчування здійснюється відповідно до вимог санітарного законодавства, законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів, вимог встановлених КМУ на період карантину та і з урахуванням необхідності забезпечення належних протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання ускладнення епідемічної ситуації внаслідок поширення коронавірусної хвороби (СОVID-19).
Відповідальність за організацію та виконання протиепідемічних заходів покладається на керівника та/або адміністратора закладу.