A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Вшанування пам’яті жертв Голодомору у Каланчацькій громаді

Дата: 27.11.2021 13:40
Кількість переглядів: 666

Фото без описуСьогодні, 27 листопада, біля пам’ятного знаку жертвам голодомору, що розташований у центральному парку селища Каланчак, відбувся жалобний захід  із вшанування пам’яті закатованих страшним голодом українців.

У ньому взяли участь представники районної та місцевої влади, священослужителі, працівники бюджетних установ та небайдужі мешканці громади.

Заступник голови Скадовської районної ради Валентин Рильський, звертаючись до присутніх, зазначив, що  наша держава пережила три голодомори, проте Голодомор 1932-1933 років був наймасовішим і найжорстокішим. Немислимий за своїми масштабами геноцид забрав життя мільйонів людей. Страшна трагедія торкнулася і його сім’ї.

«З кожним днем події голодомору віддаляються в часі, але при цьому не втрачають свого скорботного і трагічного значення. На жаль, ми не можемо згадати всіх поіменно, бо гинули цілі родини, вимирали села. Але й забувати тієї жахливої трагедії не маємо права", - наголосила керуюча справами виконавчого комітету селищної ради Ірина Куюн. 

Моторошно ставало на душі коли ведуча Тетяна Боброва зачитувала уривки історичних документів, документальні факти та спогади  очевидців.

Настоятель Михайлівського храму протоієрей Михайло Кулина відправив поминальну панахиду за померлими в роки Голодомору.

Учасники скорботного зібрання  запалили лампадки, вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку.

По завершенні перший заступник селищного голови Олег Водка запропонував усім присутнім приєднатися до акції «Запали Свічку пам'яті», яка традиційно відбувається кожної четвертої суботи листопада  о 16 годині, в знак вшанування жертв Голодомору.

Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису

Автор: Ірина КУЮН, керуюча справами (секретар) виконавчого комітету селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь