A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Відбулися заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 33-ї річниці виведення військ з Республіки Афганістан

Дата: 15.02.2022 14:58
Кількість переглядів: 477

Традиційно 15 лютого в Україні відзначають день, покликаний вшанувати учасників бойових дій на території інших держав  та пам’ять тих, хто загинув на чужій землі, не повернувшись додому.

Сьогодні у селищі Каланчак відбулися пам’ятні заходи, присвячені 33-й річниці виведення військ з Республіки Афганістан.

Спочатку для воїнів-афганців у краєзнавчому музеї провели екскурсію.

О 10:00 годині у Головному будинку культури розпочалась літературно-музична композиція «Крізь пекло Афганської війни».

Воїнів-інтернаціоналістів привітав перший заступник селищного голови Олег Водка: «Дякую вам, шановні учасники бойових дій, за мужність і героїзм. Бажаю усім, хто пройшов нелегкий бойовий шлях, міцного здоров’я та мирного неба».

Також зі щирими словами подяки звернувся до своїх побратимів Віктор Коваленко,  який брав участь у військових діях в Афганістані. У своєму виступі він зазначив, що багатьом солдатам не судилося ступити на рідну землю. Священною є пам’ять про їх героїзм та мужність при виконанні інтернаціонального обов’язку та  готовність платити найдорожчу ціну – своє життя. Низький уклін батькам та матерям, які виховали Героїв.

Ведучі заходу поіменно згадали наших земляків, які пройшли пекло війни на афганській землі, виконуючи свою непросту місію.

Перед світлою пам’яттю загиблих воїнів-інтернаціоналістів, які не дожили до сьогоднішнього дня, всі присутні схилили голови і вшанували їх хвилиною мовчання.

Після закінчення концертної програми керівництво громади та воїни-афганці поклали вінки до меморіалу загиблих воїнів у мікрорайоні «Преображенський».

Летять, вiдлiтають у вічність роки… Роки, скільки б їх не минуло, не зітруть у народній пам’ятi імена воїнiв-афганцiв. Пам’ятайте  ветеранів, виявляйте розуміння до тих, хто пройшов через війну,  і для кого вона триває й досі. У спогадах, снах, думках...

 

Автор: Ірина КУЮН, керуюча справами (секретар) виконавчого комітету селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь