A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Пільговий кредит від держави на нове житло для захисників, вчителів та медиків: в Дії доступна послуга єОселя

Дата: 25.12.2022 13:28
Кількість переглядів: 143

У застосунку Дія можна подати заявку на участь у програмі єОселя. Це державна пільгова іпотека від держави зі ставкою 3%. На першому етапі послуга доступна для військовослужбовців за контрактом, захисників України, силовиків та членів їхніх сімей, а також медиків, педагогів, науковців, які працюють у державному та комунальному секторах.

Через війну багато українців втратили житло або ж їхні домівки постраждали від російських атак. Завдання держави — зробити так, щоб українці мали змогу придбати нове житло за вигідними умовами і якомога швидше повернутися в рідні домівки. 

«У жовтні ми запустили програму єОселя в тестовому режимі, щоби переконатися у правильності обраних критеріїв для цільової аудиторії, алгоритмів та механізмів роботи програми. Про те, що ці параметри були підібрані правильно, а програма запущена вчасно, свідчать цифри зацікавлених, які передають нам банки. За майже 3 місяці вони отримали понад 24 тисяч заявок, з них 7 тисяч мають попереднє позитивне рішення банків. Це свідчить про те, що ці позичальники відповідають критеріям програми, а банки готові кредитувати придбання конкретних квартир. За попередніми прогнозами та виходячи із нинішніх умов, до кінця року планується видача понад 500 пільгових іпотечних кредитів. А в наступному році ми плануємо видати близько 12-15 тисяч пільгових іпотечних кредитів. Ми віримо, що ця програма запускається на багато років», — заявила перший віце-прем'єр-міністр України — Міністр економіки України Юлія Свириденко

За програмою єОселя ви можете отримати кредит на житло: 

  • пільгова відсоткова ставка;

  • максимальний термін кредитування — до 20 років;

  • мінімальний перший платіж — не менше ніж 20% від суми.

Українці, які відповідають вимогам програми, можуть подати заявку на участь в програмі в Дії і отримати кредит на купівлю житла. Скористатися послугою можна в кілька кліків, майже всі дані для заявки підтягнуться з реєстрів. 

«Команда Мінцифри  будує цифрову державу, де кожну послугу можна отримати онлайн, без черг і походів до держорганів. Ми не просто оцифровуємо сервіси, а фундаментально трансформуємо їх. Послуга єОселя в Дії повністю змінює уявлення про отримання іпотеки. Раніше для цього потрібно було ходити в банки, комунікувати з працівниками, збирати документи. Ми спростили процес отримання рішення про суму іпотеки до кількох кліків і зробили технологічно складну послугу непомітною для користувача», — зазначив Віцепрем'єр-міністр України — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Щоб подати заявку на участь у програмі:

  • авторизуйтеся в застосунку Дія:

  • в меню Послуги виберіть єОселя і натисніть Почати;

  • виберіть пільгову категорію, до якої ви належите;

  • вкажіть інформацію в заявці (сімейний стан, дані про дітей, житлову нерухомість, дохід тощо);

  • далі вкажіть дані про житло, яке хочете придбати;

  • оберіть зі списку один або декілька банків, у які хочете надіслати заяву на розгляд для отримання попереднього рішення по сумі можливого кредиту;

  • відправте заяву.

Це все. Заяву опрацюють протягом 24 годин. Після цього ви отримаєте сповіщення від обраного банку чи банків про попереднє рішення видачі кредиту. 

Як подати заявку можна подивитися у відео на Youtube: єОселя — державна іпотека в Дії. Як взяти участь?

Наразі послуга єОселя доступна тільки для окремих категорій громадян, повний їх перелік – за посиланням

На першому етапі до програми єОселя залучені п’ять банків – Ощадбанк, ПриватБанк, Глобус Банк, Укргазбанк, Sky Bank. Далі банки-учасники додаватимуться.

Послуга реалізована Міністерством цифрової трансформації спільно з Міністерством економіки України та ПрАТ «Укрфінжитло».

За матеріалами Міністерства цифрової трансформації

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь