КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Ми знаємо, за що боремось, – історія нацгвардійця, який брав участь у звільненні Херсонщини

Дата: 06.01.2023 18:31
Кількість переглядів: 85

Віктор з дитинства займається спортом, є кандидатом у майстри спорту з легкої атлетики, має розряди з панкратіону й рукопашного бою. У лавах Національної гвардії - з 2016 року.

Унаслідок серйозної спортивної травми міг навіть отримати інвалідність. Проте після реабілітації попросився на передову. Спортсмени-побратими Віктора теж пішли на фронт, бо не могли вчинити інакше.

«Запам’ятався перший бойовий вихід: у районі села Новопавлівка з ранку і до вечора, з перервою у пів години, ворог гатив з чого тільки міг. Щоб виконати бойове завдання з розвідування позицій окупантів, треба було запастися неабиякою витримкою. Тоді спало на думку: якщо не впораєшся з емоціями, ти - труп», – розповідає Віктор.

Смерть чатувала на кожному кроці довгі місяці. Разом із побратимами Віктор здійснював розвідувальні маневри, займався аеророзвідкою, евакуйовував поранених, передавав Червоному Хресту полонених. Про мотивацію ворога зробив такий висновок – заробіток та страх сісти за ґрати. Мотивація ж українських воїнів очевидна: звільнити рідну землю від агресора. Прості люди, які тривалий час жили в окупації, з неймовірною радістю зустрічали захисників.

«Ми зайшли до будинку, у якому проживала ціла родина, мама, тато, їх діти та 87-річна бабуся. За словами родичів, бабуся через обстріли увесь час окупації прожила у підвалі. Коли запитали, чи можна її провідати (якраз був її день народження), родичі озирнулися на двері й сталася німа сцена: старенька, яка не могла ходити через інвалідність, почувши українську мову, самотужки піднялася з підвалу, та стояла у дверях зі сльозами на очах. Ми мовчки обнялися, наче рідня», - згадує гвардієць.

Таких щемливих історій суворий воїн розповідає безліч. Буквально у кожній родині на Херсонщині їх зустрічали як своїх визволителів.

Нацгвардієць не хоче, щоб його називали героєм. Говорить, що найголовнішою нагородою для нього стане звільнення усіх територій України і наша Перемога над ворогом.

Національна гвардія України

З сайту Національної поліції України

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь