A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

6 січня: Ситуація в соціальній сфері

Дата: 06.01.2023 18:35
Кількість переглядів: 120


Головне: Виплати для ВПО збережено та автоматично продовжено з 1 січня 2023 року на період воєнного стану. Одержувачам соціальної допомоги не потрібно буде знову подавати заяви для продовження виплат, не потрібно буде знову відвідувати ЦНАПи чи інші органи, у тому числі соціального захисту. На опалювальний період розміри компенсаційних виплат громадянам за тимчасове розміщення (перебування) у своїх домівках внутрішньо переміщених осіб збільшено вдвічі. На сьогодні такі виплати складають із розрахунку 30 грн за кожен людино-день. У 2023 році перевірки фактичного місця проживання внутрішньо переміщених осіб (ВПО) будуть проводитись у виняткових випадках. Вони будуть сфокусовані на те, щоб перевірити дані, які надходять від правоохоронних органів, або від органів соціального захисту населення, або від органів місцевого самоврядування у разі, якщо будуть підстави вважати, що людина не проживає за місцем проживання, яке вона вказала при реєстрації ВПО.

Уряд збільшив розмір компенсації вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років ,,муніципальна няня” з 2 272 грн до 6 700 грн та змінив окремі умови надання послуги для забезпечення отримання підтримки саме тими, хто її найбільше потребує. Уряд також схвалив рішення щодо збільшення розміру компенсації послуги з одного прожиткового мінімуму (а у разі догляду за дітьми з інвалідністю з двох прожиткових мінімумів на дітей віком до шести років) до однієї мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня відповідного року. Тобто відтепер сім’я на відшкодування послуги няні зможе щомісяця отримувати 6 700 гривень замість 2 272 гривень. Додатково постановою визначено механізм нарахування компенсації послуги в залежності від фактичного часу здійснення такого догляду за дитиною на підставі акту про надану послугу ,,муніципальна няня”.

Розширено перелік ліків, вартість яких покривається з бюджету в межах програми державних гарантій. Уряд прийняв постанову Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Національного переліку основних лікарських засобів». Її мета – розширити Національний перелік основних лікарських засобів новими препаратами, що були рекомендовані за результатами проведення державної оцінки медичних технологій. Це дозволить підвищити доступ українців до необхідних ефективних та безпечних лікарських засобів, вартість яких покривається за бюджетні кошти в мажах програми державних гарантій медичного обслуговування.

Уряд ухвалив проект розпорядження КМУ щодо розподілу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами. На сьогодні в Україні понад 45 тис. осіб з ООП навчаються в інклюзивних групах закладів дошкільної, загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти. Майже 304,6 млн грн будуть розподілені між областями для проведення додаткових психолого-педагогічних і корекційно-розвиткових занять для здобувачів освіти з ООП.

17 українців евакуювали впродовж цього тижня МОЗ та Єврокомісія на лікування до клінік Європи. Нині у складі групи евакуйовані пацієнти з мінно-вибуховими травмами. Серед них є люди з Київщини, Житомирщини, Харківщини, Вінниччини та прифронтових територій, які постраждали внаслідок ворожих обстрілів. Також у групі є цивільні особи з онкологічними захворюваннями. Всі вони потребують продовження спеціалізованого лікування та подальшої реабілітації.

Понад 6 000 сімейних лікарів зареєструвалися на онлайн-курс з ведення поширених психічних розладів з використанням керівництва mhGAP. Курс призначений для працівників первинної ланки медичної допомоги (сімейних лікарів, терапевтів, педіатрів, медичних сестер/братів) з метою отримання ними знань про ведення поширених психічних розладів у людей, які мають відповідні стани. Першочергово до навчання запрошуються саме сімейні лікарі, щоб якомога швидше вони могли опанувати знання та допомагати нашим громадянам, які мають проблеми з психічним здоровʼям.

З сайту Кабінету Міністрів України

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь