A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Відновлюємо звільнену Херсонщину – виконані роботи за 10.01.23

Дата: 11.01.2023 16:35
Кількість переглядів: 105

Для відновлення світла на Херсонщині працює 28 бригад – це 106 робітників та 40 одиниць техніки. Минулої доби бригади працювали на лініях, що живлять Миролюбівку, Костирку, Черешневе, Любимівку, Велику Олександрівку, Берислав, Тополине, Херсон, Киселівку та Велетенське. 

За дорученням Херсонської ОВА, над відновленням пошкоджених російськими обстрілами будівель у Херсоні працював 51 робітник з ХОКАРС, ДСНС, КП “Парки Херсона” та волонтери “Добробату”. Першочергові ремонтні роботи проведено за 15 адресами. Загалом закрито OSB-листами 215 вікон. 70 вікон перекрили в будинках по вулиці Чорноморській, біля яких вибухнув російський снаряд.

Вибухотехніки Нацполіції обстежили 3 гектари територій, вилучили 22 вибухонебезпечні предмети, знищили – 22. Піротехніки ДСНС обстежили понад 2 гектари територій, вилучили та знешкодили 24 вибухонебезпечні предмети.

Зі звільненої Херсонщини евакуйовано 102 особи, з них 7 – діти та 2 – маломобільні люди. Зокрема, потягом до Хмельницького виїхали 46 осіб, автотранспортом евакуйовано 56 людей.

Триває видача гуманітарної допомоги жителям Херсонщини. Загалом понад 10 тисяч жителів звільнених територій отримали допомогу від міжнародних громадських організацій, благодійників та волонтерів. Привезли та безкоштовно роздали людям консервацію, хліб, гарячі обіди, продуктові набори, солодощі та одяг для дітей, будівельні матеріали, дрова, засоби гігієни, ковдри та інші необхідні речі.

Станіславська громада отримала генератор потужністю 65 кВт для автономної роботи свердловин, ще один генератор на 6 кВт передали для безперебійної роботи місцевої лікарні. Також до громади доставили обладнання для ремонту пошкоджених домівок. 

На Херсонщині продовжують працювати представники міжнародної організації “Лікарі без кордонів”. Минулої доби бригади відвідали Нововасилівку, Хрещенівку, Шевченківку, Білу Криницю, Вірівку та Інгулівку. Загалом медпрацівники оглянули 140 осіб. 

Компанія Кіонікс Інтернешнл Інк. передала для медзакладів Херсонщини холодильники для зберігання імунобіологічних препаратів та лікарських засобів. 6 доставили до Нововоронцовського центру ПМСД, 2 – до Високопільського центру ПМСД. 

До Нововоронцовки прибула команда проєкту «Медичний десант» благодійного фонду «КОЛО». Протягом 5 днів вузькопрофільні спеціалісти відвідають 5 населених пунктів, що на півночі деокупованої Херсонщини. 

З сайту Херсонської ОДА

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь