A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Відновлюємо звільнену Херсонщину – виконані роботи за 12.01.23

Дата: 13.01.2023 13:24
Кількість переглядів: 76

Для відновлення світла на Херсонщині працює 30 бригад – це 106 робітників та 40 одиниць техніки. Минулої доби бригади працювали на лініях, що живлять Нововоронцовку, Твердомедове, Велику Олександрівку, Берислав, Херсон, Киселівку та Чорнобаївку. 

За дорученням Херсонської ОВА, над відновленням пошкоджених російськими обстрілами будівель у Херсоні працювали 45 робітників з ХОКАРС, ДСНС та КП “Парки Херсона”. Першочергові ремонтні роботи проведено за 14 адресами. Загалом закрито OSB-листами 98 вікон. Зокрема, 35 вікон перекрито в пологовому будинку, 31 – у дитячій обласній лікарні, 18 – у Херсонському державному університеті. 

Вибухотехніки Нацполіції обстежили 9 гектарів територій, вилучили 60 вибухонебезпечних предметів, знищили – 8. Піротехніки ДСНС обстежили 0,7 гектара територій, вилучили та знешкодили 138 вибухонебезпечних предметів.

Зі звільненої Херсонщини евакуйовано 78 осіб, з них 9 – діти та 1 маломобільна людина. Зокрема, потягом до Хмельницького виїхали 22 особи, автотранспортом евакуйовано 56 людей.

Триває видача гуманітарної допомоги жителям Херсонщини. Загалом понад 2,2 тисячі жителів звільнених територій отримали допомогу від міжнародних громадських організацій, благодійників та волонтерів. Привезли та безкоштовно роздали людям хліб, продуктові набори, гарячі обіди, консервацію, засоби гігієни, солодощі для дітей, ковдри, дитячий одяг, ремонтні набори для відновлення пошкодженого житла, “буржуйки”, обігрівачі та іншу необхідну продукцію. 

На звільненій Херсонщині з 1-го лютого відновлять роботу чотири суди – Херсонський апеляційний суд, Білозерський, Великоолександрівський та Нововоронцовський районні суди. Також на ці суди поширюватиметься територіальна підсудність тих судів Херсонщини, які ще не відновили свою роботу. 

Херсонська ОВА безкоштовно надає генератори для облаштування укриттів. Скористатися цією пропозицією може кожне ОСББ, в будинках яких є підвальне або напівпідвальне приміщення, і там можливо організувати укриття. Це стало можливим завдяки співпраці з Фундацією Олени Зеленської. Аби отримати генератор треба подати онлайн-заявку. (http://bit.ly/3kdlnk4)

Укрзалізниця сполучає Львів та Херсон. Між містами курсуватиме потяг №110/109. Він відправляється зі Львова з 20 січня по парних числах о 16:12 і прибуває до Херсона о 13:27 наступного дня. З нашого міста поїзд виїжджатиме з 21 січня по непарних числах о 14:27 і прибуватиме до Львова о 10:18.

З сайту Херсонської ОДА

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь