A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Поліція Херсонщини закликає громадян бути пильними, щоб не потрапити на «гачок» шахраїв

Дата: 15.01.2023 19:57
Кількість переглядів: 84

Незважаючи на постійні нагадування поліції про різні схеми шахрайств, жителі Херсонщини продовжують втрачати свої кошти через довірливість та необачність. Тільки за вчора, 12 січня, троє мешканців обласного центру віддали шахраям в загальній сумі майже 127 тисяч гривень. З початком війни набули «популярності» шахрайства з соціальними виплатами. Зловмисники в різних месенджерах розміщують оголошення про надання різного роду соціальної або благодійної допомоги. Потенційні жертви шахраїв переходять за вказаними посиланнями та вводять свої особисті дані. Таким чином аферисти отримують доступ до карткових рахунків, з яких знімають усі кошти.

Як приклад, вчора в поліцію звернулася 64-річна мешканка Корабельного району. Вона розповіла, що невідомий зловмисник під приводом надання грошової фінансової допомоги шахрайським шляхом заволодів з банківської картки жінки грошима в сумі 14898 грн. Цього ж дня в поліцію зателефонував й 61-річний житель Суворовського району. Він повідомив, що в одному з месенджер-каналів побачив посилання на отримання допомоги від однієї з міжнародних організацій. Чоловік перейшов за посиланням і вказав реквізити своєї банківської картки. А через деякий час з його картки були списані гроші в сумі 60 тисяч гривень.

Актуальності не втрачає й схема з дзвінком від "представників банку". Так, теж вчора в поліцію звернувся 64-річний мешканець Таврійського мікрорайону. Чоловік розповів, що йому на мобільний телефон подзвонив незнайомець і представився працівником одного з банків. В ході розмови довірливий херсонець надав співрозмовнику реквізити своєї банківської картки і після цього з неї кількома транзакціями були зняті 52034 грн.

Поліція закликає громадян бути пильними та обережними. Ні в якому разі не повідомляйте невідомим громадянам особистих даних, CVV-код та термін дії банківської картки. Якщо ви все таки стали жертвою шахрайства, терміново телефонуйте до поліції за номером «102».

З сайту Херсонської ОДА

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь