КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Співпраця Мінцифри і Nokia: компанія надає Україні 5000 WiFi Beacons

Дата: 20.01.2023 23:16
Кількість переглядів: 144

Мінцифра та Nokia продовжать спільно розвивати українську телеком-інфраструктуру, інтегрувати Україну в міжнародний телеком-ринок, збільшувати кількість українських телеком-фахівців та підсилювати потужність інтернет-мереж. Про це домовилися Віцепрем'єр- міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров та CEO Nokia Пекка Лундмарк під час зустрічі в Давосі.

«Ми вдячні міжнародному техгіганту за комплексну допомогу у телекомунікаційній сфері. Вже маємо перші результати співпраці. З початку повномасштабного вторгнення Nokia передала Україні 1 770 WiFi Beacons, які забезпечують інтернетом укриття шкіл. Наступного тижня надійде друга партія — ще 3 230 WiFi Beacons. Завдяки цьому ще більше українських школярів зможуть продовжувати навчання навіть під час повітряних тривог. Впевнений, що разом зробимо цифрову інфраструктуру ще більш стійкою та сучасною», —  зазначив Михайло Федоров.

Nokia створить окрему групу експертів для підтримки України. Вони займатимуться проєктами відновлення, підвищення стійкості та модернізації інтернет-мереж України, оптимізації управління мережами державних підприємств та кібербезпекою. 

В результаті Україна стане більш привабливою для світових IT-компаній. Адже можливість користуватися захищеною інтернет-мережею для зв'язку між офісами компаній у різних країнах – одна з важливих умов, що впливає на рішення про відкриття. Це  дозволяє компаніям безпечно й швидко обмінюватися великою кількістю даних.

«Вся команда Nokia єдина у своїй підтримці України та українців. Для мене було честю сказати це Віцепрем’єр-міністру Федорову в Давосі. З початку вторгнення росії Nokia допомагає українським клієнтам і партнерам, щоб підтримувати інфраструктуру інформаційних і телекомунікаційних технологій, незважаючи на російські атаки. Ця підтримка триватиме й сприятиме розвитку інфраструктури, цифровізації, кібербезпеки та майбутній відбудові України», – сказав Пекка Лундмарк.

Також плануємо спільно: 

  • створити локальну команду, щоб українські реставраційні проєкти були в пріоритеті;

  • дослідити можливості модернізації телекомунікаційної інфраструктури України до новітніх технологій, таких як 5G, а також збільшення пропускної спроможності мереж з українськими клієнтами та партнерами;
  • дослідити проєкти з розвитку цифрових навичок і потенціалу.

Nokia надаватиме консультації Україні щодо розробки стратегій, політик та практик, що підтримують цифровізацію. Крім цього, компанія надасть експертну підтримку щодо впровадження Smart City рішень, центрів обробки даних. 

За матеріалами Мінцифри

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь