A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Відновлюємо звільнену Херсонщину – виконані роботи за 21.01.23

Дата: 22.01.2023 19:05
Кількість переглядів: 78

Для відновлення світла на Херсонщині працює 21 бригада – це 150 робітників та 53 одиниць техніки. Минулої доби бригади працювали на лініях, що живлять Архангельське, Осокорівку, Нововоронцовку, Твердомедове, Берислав, Борозенське, Херсон, Правдине, Зеленівку та Білозерку. 

За дорученням Херсонської ОВА, над відновленням пошкоджених російськими обстрілами будівель у Херсоні працювали 36 робітників з ХОКАРС, ДСНС та КП “Парки Херсона”. Першочергові ремонтні роботи проведено за 6 адресами. Загалом закрито OSB-листами 80 пошкоджених вікон.

Вибухотехніки Нацполіції обстежили понад 4 гектари територій, вилучили 238 вибухонебезпечних предметів, знищили – 170. Піротехніки ДСНС обстежили 10 гектар територій вилучили та знешкодили 30 вибухонебезпечних предметів. 

Зі звільненої Херсонщини евакуйовано 110 осіб, з них 19 – діти та 26 – маломобільні люди. Автотранспортом  в напрямку Одеси виїхало 36 осіб, з них 2 дітей. Потягом до Хмельницького виїхало 27 херсонців, з них 2 дітей. Потягом до Києва виїхало 20 жителів Берислава – 5 мам та  15 дітей. Їх поселять в Святошинському Центрі відновлення. До Львівської області евакуйовано 26 лежачих пацієнтів з медзакладів Херсонщини.

Триває видача гуманітарної допомоги жителям Херсонщини. Загалом понад 3,6 тис. жителів звільнених територій отримали допомогу від міжнародних громадських організацій, благодійників та волонтерів. Привезли та безкоштовно роздали людям продуктові набори, хліб, консервацію, готові обіди, гігієнічні набори, дитячі подарунки, теплі речі, дрова для опалення та іншу необхідну продукцію.

Волонтери з Миколаївщини привезли до Олександрівки дизельний генератор потужністю 35 кВт/А від USAID UCBI III - його встановлять, щоб відновити в селі водопостачання. Також до населеного пункту привезли понад 200 мішків дров для опалення помешкань, які роздали місцевим жителям. 

До Херсонського обласного територіальному центру екстреної меддопомоги та медицини катастроф прибув медичний автомобіль типу С. Це допомога від благодійного фонду MK Foundation за сприяння Фундації Олени Зеленської. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь