КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Відновлюємо звільнену Херсонщину – виконані роботи за 28.01.23

Дата: 29.01.2023 16:06
Кількість переглядів: 124

Продовжуємо працювати, аби повернути нормальне життя на звільнену Херсонщину. Детальніше про те, що зроблено 28 січня.

Для відновлення світла на Херсонщині працює 15 бригад – це 74 робітники та 22 одиниці техніки. Минулої доби бригади працювали на лініях, що живлять Новокам’янку,  Борозенське, Любимівку, Миколаївку, Херсон, Олександрівку, Правдине, Барвінок та Зелений Гай. Енергетики відновили електропостачання у селі Черешневе Високопільської тергромади.

За дорученням Херсонської ОВА, над відновленням пошкоджених російськими обстрілами будівель у Херсоні працювали 40 робітників з ХОКАРС, ДСНС та КП “Парки Херсона”. Першочергові ремонтні роботи проведено за 3 адресами. Загалом закрито OSB-листами 65 вікон, з них 20 – в освітньому закладі та 41 – в лікарні. Також фахівці провели обстеження житлового будинку, що сильно постраждав від російського обстрілу, – є загроза падіння залізобетонної плити. Нині вживаються всі необхідні заходи, аби цього не допустити. 

Вибухотехніки Нацполіції обстежили понад 3 гектари територій, вилучили 93 вибухонебезпечні предмети, знищили – 52. Піротехніки ДСНС обстежили понад 14 гектар територій, вилучили та знешкодили 37 вибухонебезпечних предметів.

Триває видача гуманітарної допомоги жителям Херсонщини. Загалом близько 6,3 тис. жителів звільнених територій отримали допомогу від міжнародних громадських організацій, благодійників та волонтерів. Привезли та безкоштовно роздали людям хліб, консервацію, печиво, продуктові набори, готові обіди, овочі, питну воду, ковдри, постіль та іншу необхідну продукцію. 

Бериславська громада має генератор потужністю 25 кВт від Одеської міської ради, який використовуватимуть для відновлення водопостачання.

У Милівську тергромаду привезли 60 кубометрів дров від Житомирської ОВА. Їх роздали вразливим категоріям жителям села Дудчани. Також мешканці Білозерської громади отримали 150 будівельних наборів від французької організації ASTED, ГО «Спілка болгар Миколаєва» та ГО «300 миколаївців». До Високопільської громади від благодійної організації «Небо України» надійшло 50 кубометрів дров. 5 тисяч листів OSB надано Херсонською ОВА.

Працюємо далі!

З сайту Херсонської ОДА

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь