A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Денис Шмигаль: Енергетика та житло — серед пріоритетних напрямків фінансування швидкої відбудови

Дата: 01.02.2023 15:39
Кількість переглядів: 72

Потреби України у відновленні станом на червень 2022 року оцінювалися Світовим банком та Єврокомісією в 350 млрд доларів. Зараз ця сума може перевищити 600-750 млрд доларів. Про це зазначив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час відкриття бізнес-форуму «Швидке відновлення України», що проходить у Люксембургу за участі Прем’єр-міністра Люксембургу Ксав’є Беттеля.

«Коли ми говоримо про відновлення, то думаємо не лише про далеке майбутнє. Відбудову слід починати вже зараз. Адже від цього залежить життя та здоров’я мільйонів людей», — наголосив Денис Шмигаль.

Як зазначив Прем’єр-міністр України, було визначено п’ять пріоритетів фінансування швидкої відбудови.

Перший — енергетика. За словами Дениса Шмигаля, внаслідок російських атак уражено понад 400 об’єктів електро- й теплопостачання. Він підкреслив, що Україна прагне не просто відновити енергетичну мережу, а децентралізувати, що зробить її менш вразливою та гарантує наявність електроенергії в оселях українців та на підприємствах.

«Другий пріоритет — житло. На кінець минулого року збитки від руйнувань житлового фонду складали 54 млрд доларів. Пошкоджено або зруйновано 150 тисяч будинків. Їх відновлення стане передумовою для повернення сотень тисяч українців із закордону», — сказав Прем’єр-міністр України.

Третій пріоритет, за його словами, гуманітарне розмінування. Понад 30% території України забруднено російськими снарядами і для її очищення потрібно щонайменше 5 років: «Робота вже триває, але потрібні ресурси, аби вона йшла інтенсивніше».

Четвертий пріоритет, як зазначив Глава українського Уряду, критична та соціальна інфраструктура: дороги, мости, комунальні об’єкти, мережі постачання води, тепла та газу, школи та лікарні. П’ятий пріоритет — допомога приватному сектору.

Прем’єр-міністр України підкреслив, що ці плани мають бути підкріплені фінансовими ресурсами. Насамперед конфіскованими російськими активами. Також це будуть кошти державного бюджету, міжнародних партнерів і донорів на платформі United24.

Денис Шмигаль подякував Уряду Люксембургу за послідовну та незмінну підтримку України: «Цінуємо таку солідарність і віримо в результативність наших спільних зусиль».

З сайту КМУ

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь