A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

У Тернополі відкрили мандрівну благодійну виставку картин “Херсонщина – це Україна”

Дата: 07.02.2023 17:32
Кількість переглядів: 85

На полотнах зображено знакові та мальовничі місця Херсонщини, відображена історія героїчного спротиву херсонців російській окупації та, звичайно, славнозвісні херсонські кавуни. 

Всього на виставці представлено близько 100 робіт 60 авторів із різних куточків України. Свої картини передавали навіть художники з тимчасово окупованих територій. Не всі вони могли це зробити, тому на виставці показують й електронні варіанти робіт.

Куратор проєкту Павло Яремій не з чуток знає про жахи російської окупації, адже він останні 32 роки прожив у Новій Каховці. Чоловік два місяці в окупації займався волонтерством. Покинути свій дім вирішив через загрозу потрапити в полон до росіян. 

“Ми звернулися до художників із закликом: покажіть нам українську Херсонщину, покажіть нам, що ми втратили і куди обовʼязково повернемося! Цією виставкою ми хочемо підтримати людей, які залишаються в окупації, а також показати, що ми всі обовʼязково повернемося додому”, – поділився Павло Яремій. 

Частину картин продають на благодійному аукціоні. Кошти з продажу спрямують на потреби 57-мої бригади імені Костя Гордієнка, яка базувалася у Новій Каховці. Також частину грошей витратять на відтворення унікальних камʼяних вишиванок – візитівки Нової Каховки. 

Відвідати виставку можна до 28 лютого з 10:00 до 16:00. Картини представлені у галереї Тернопільської обласної Національної Спілки Художників України (вулиця Гетьмана Сагайдачного, 13). 

Далі виставка вирушить іншими містами України, а пізніше її планують відправити за кордон.

З сайту Херсонської ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь