A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

«Антикорупція» — новий освітній серіал на платформі Дія.Цифрова освіта

Дата: 14.02.2023 20:02
Кількість переглядів: 94

Глобальний договір ООН в Україні запустив новий освітній серіал «Антикорупція» за інформаційної підтримки Мінцифри. Серіал розповідає про те, як випрацювати принципи доброчесної роботи для малих та середніх підприємств. Наразі малий та середній бізнес виконує важливу роль у відбудові країни та є незамінною ланкою між великими українськими та міжнародними компаніями.

Серіал складається з 5 серій тривалістю 5–8 хвилин.

Під час перегляду ви дізнаєтесь про:

  • Ризики для бізнесу та чому важливо мати спеціалістів з ризик-менеджменту в компанії.
  • Як визначити межу між дозволеним і недозволеним. Піднімуть теми подарунків та конфлікту інтересів, а також покажуть приклади неправомірної вигоди.
  • Які заходи треба вжити задля уникнення регуляторних ризиків та кримінального переслідування.
  • Про роботу з державним апаратом та які ризики пов’язані з цим. Розкажуть про алгоритм дій для МСП, які потерпають від корупційних дій посадовців.
  • Про діяльність уповноваженої особи з питань запобігання та виявлення корупції та роботу з викривачами.

«Згідно з дослідженням, лише за 2020-2021 роки економічний та антикорупційний ефект від запровадження онлайн послуг склав 16,37 млрд грн. А потенційний антикорупційний та економічний ефект за два роки цифровізації складає 48 млрд грн. Ці цифри вражають. Тому системно протидіяти корупції дуже важливо для відновлення країни. Новий освітній серіал «Антикорупція» сприятиме покращенню економіки країни завдяки доброчесності бізнесу», — ділиться Валерія Іонан, Заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції.

Включення принципів доброчесності в роботу малого та середнього бізнесу також є запорукою здорової економіки України.

«Ефективна відбудова України потребує залучення закордонних інвесторів. У них не має бути сумнівів, що їхні кошти будуть спрямовані за призначенням. Для цього доброчесність має раз і назавжди лягти в основу роботи українського бізнесу. Так, як ми боремося нині за нашу свободу, ми маємо боротися за наше краще майбутнє — майбутнє без корупції», — підкреслює Тетяна Сахарук, генеральна директорка Глобального договору ООН в Україні.

Розроблення освітнього серіалу тривало понад два роки в рамках програми Anti-Corruption Collective Action від Глобального договору ООН в Україні. До роботи над ним долучилися понад 50 українських експертів із приватного та державного секторів.

Переглянути освітній серіал «Антикорупція» можна на порталі Дія.Бізнес та платформі Дія. Цифрова освіта.

Курс створено Глобальним договором ООН за інформаційної підтримки Міністерства цифрової трансформації України та Офісу з розвитку підприємництва та експорту.

З сайту Херсонської ОДА

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь