A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

17,4 млн євро на цифрову трансформацію: Євросоюз запускає проєкт підтримки України у сфері діджитал

Дата: 21.02.2023 12:21
Кількість переглядів: 112

Європейський Союз запускає проєкт «Цифрова трансформація для України» (DT4UA) та виділяє 17,4 млн євро допомоги. Головне завдання програми – допомогти Україні запровадити ефективні, доступні та безпечні державні послуги, а також швидко реагувати на виклики війни.

«Незважаючи на повномасштабну війну росії, Україна демонструє один із найдинамічніших процесів цифрової трансформації в усьому світі. Наш обов’язок – допомогти забезпечити безперервний розвиток цифрових послуг в Україні. Ці послуги, необхідні під час війни, залишаються актуальними і в процесі відновлення. Саме тому Європейський Союз підтримує Україну в покращенні надання цифрових послуг та електронному урядуванні», — зазначив Посол Матті Маасікас, Голова Представництва Європейського Союзу в Україні.

Євросоюз визначив 4 напрями, на які спрямоване фінансування:

  • розвиток цифрових послуг та застосунку Дія;
  • вдосконалення обміну даними між реєстрами та держустановами;
  • розвиток інфраструктури електронної ідентифікації відповідно до регламенту eIDAS;
  • розвиток системи електронного управління, що дозволить прозоро розглядати кримінальні справи.

«Команда Мінцифри будує найзручнішу цифрову державу у світі з точки зору отримання послуг. Одна з головних цілей — цифровізувати 100% державних послуг. За три роки ми відцифрували найпопулярніші і наймасовіші держсервіси, які необхідні людям від народження і протягом усього життя. А застосунок Дія вже виходить на міжнародний рівень. Паралельно із запуском онлайн-послуг працюємо над покращенням обміну даними між реєстрами та взаємним визнанням української цифрової ідентичності. Дякую ЄС за підтримку у цих напрямах. Разом ми зможемо пришвидшити цифрову трансформацію України», – зазначив Михайло Федоров, Віцепрем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації України.

Команда Мінцифри впроваджуватиме проєкт разом з європейськими партнерами з Естонської академії електронного управління, яка вже 12 років співпрацює з українським держсектором. Серед спільних проєктів – EGOV4UKRAINE, EU4DigitalUA та «Підтримка ЄС у зміцненні кібербезпеки України». Зараз Академія впроваджує в Україні чотири проєкти із загальним бюджетом 41 мільйон євро.

«Наша команда рада продовжувати спільні зусилля з Європейським Союзом та Міністерством цифрової трансформації України, щоб зробити Україну одним з найбільш цифрових суспільств у світі. Завдяки новому проєкту ми сподіваємось зробити взаємодію українців з державою швидшою, комфортнішою і прозорішою», – повідомив Ханнес Асток, виконавчий директор Академії електронного управління.

Європейський Союз підтримує цифрову трансформацію України з 2016 року із загальним бюджетом понад 51 мільйон євро.

 

За матеріалами Мінцифри


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь