КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Ольга Стефанішина: За рік ми побудували всеосяжний механізм реагування на злочини сексуального насильства

Дата: 05.03.2023 22:51
Кількість переглядів: 62

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина під час зустрічі з Спецпредставницею Генерального секретаря ООН щодо запобігання сексуальному насильству Прамілою Паттен, наголосила, що завдяки співпраці Уряду України та системи ООН у рекордні терміни було побудовано ефективну систему реагування на злочини сексуального насильства в умовах війни.

"З перших днів повномасштабного вторгнення ми працювали над фіксацією злочинів проти українців. Як ключовий елемент негайного реагування на випадки насильства ми розгортання мережу Центрів допомоги врятованим. У рамках програми співпраці щодо протидії сексуальному насильству між Урядом та ООН, підписаної у травні, ми спільно розробили детальний план заходів та почали його реалізацію", – сказала Віце-прем'єр-міністр.

Ольга Стефанішина наголосила, що еякі постраждалі зможуть говорити про пережите через 10 або, навіть, 20 років. Водночас, Уряд має повністю функціональні інституції, збирає всю необхідну інформацію, щоб вони могли, навіть, через багато років свідчити правоохоронним органам; досягти справедливості.

Окрім того, учасники зустрічі погодилися щодо важливості масштабування Центрів допомоги врятованим. Також було наголошено на

важливості врахування досвіду роботи Центрів для аналізу потреб й надання ще більш якісної допомоги постраждалим.

"Варто, приділяти більше уваги Центрам. Буквально зараз, усі фахівці тут, у Львові: обмінюються досвідом, говорять про проблеми, шляхи їх вирішення," – наголосила Ольга Стефанішина.

Зі свого боку Праміла Паттен запевнила у подальшій підтримці зусиль Уряду України для протидії та реагування на ці злочини й досягнення справедливості.

Також вона висловила готовність надавати експертну підтримку Україні для аналізу прогалин українського законодавства, для вдосконалення нормативної бази для переслідування за злочини сексуального насильства.

"Як Уряд, ми повністю зберегли свою функціональність й спроможність проводити реформи всередині країни. Та нам потрібна ваша експертиза на різних етапах реформування законодавства. Це важливо, адже воно має бути комплексним і враховувати всі аспекти пов'язані з сексуальним насильством", – підкреслила Віце-прем'єр-міністр.

З сайту Херсонської ОДА

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь