КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

14 березня – День українського добровольця

Дата: 14.03.2023 10:28
Кількість переглядів: 79

Цього дня 2014 року сформували перший український добровольчий батальйон. Чоловіки й жінки самоорганізувалися та вирушили на схід України – боронити державу. 

Люди різних професій та з різного віку стали героїчними воїнами. 

Наш обовʼязок – берегти памʼять про Героїв-добровольців. Адже допоки ми памʼятаємо тих, хто зробив перший крок на захист України, доти не згасне воля до боротьби за наше майбутнє.

Після анексії Криму і початком війни на сході Руслан Сторчеус одним з перших записався добровольцем у батальйон патрульної служби міліції особливого призначення “Херсон”, командиром якого став у травні 2014 року.  У серпні 2014 року автівка, на якій їхав командир, потрапила у засідку і була розстріляна з гранатомета під Іловайськом.

18-річним юнаком пішов захищати Україну Олександр Райхерт. Воював у складі “Правого сектору”. Боронив Донецький аеропорт та селище Піски. Герой загинув у листопаді 2014 році від важкого поранення. Йому назавжди 18… 

Успішний юрист Денис Лошкарьов у 2015 році взяв до рук зброю. Воював у складі батальйону спецпризначення “Донбас”. Він боровся з підступним ворогом до останнього подиху. Життя Героя обірвала куля снайпера у лютому 2018 року поблизу селища Гнутове.

Ірина Шевченко — військовий медик, яка добровільно захищала Україну на сході з 2015 року. У липні 2019 року автомобіль, на якому Ірина їхала евакуювати пораненого побратима, підступно розстріляли бойовики з ПТУР. 

Рідні та побратими згадують Ірину як світлу та добру людину, яка завжди приходила на допомогу. Вона першою бігла допомагати, коли чула про поранених. Ця хоробрість та самовідданність врятувала не одне життя. 

Вічна памʼять захисникам та захисницям, полеглим у боротьбі за Україну!

Бажання добровільно боротися за волю України – це запорука нашої перемоги! 

Понад 28 тисяч добровольців долучилися до бригад “Гвардії наступу”. Невдовзі вони звільнятимуть українську землю від російської нечисті. 

Слава нашим добровольцям!

Слава Україні

З сайту Херсонської ОДА

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь