КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

ПОТРАПИТИ НА ГАЧОК СТРЕСУ ПРОСТО: де фінішує марафон катастрофічного мислення?

Дата: 16.03.2023 11:13
Кількість переглядів: 51

Курс зі стрес-менеджменту «Самодопомога Плюс» від ВООЗ – з 13 березня в системі МВС у межах ініціативи першої леді Олени Зеленської щодо створення Всеукраїнської програми ментального здоров’я розпочався цикл тренінгів з фахівцями-психологами Нацгвардії, Національної поліції України, прикордонників та Служби з надзвичайних ситуацій.

Мета – запобігти впливу ризиконебезпечних чинників на професійну діяльність. Навчання масштабуватимуться і найближчим часом такі курси пройдуть всі співробітники системи – від найвищих командирів до сільського дільничного інспектора. Бо статистику не переконаєш: все більше і більше людей вливаються у річище стресового марафону, якому, на відміну від справжнього, кінця й краю не видно. Стрес-марафонців більшає, а куди саме біжать і скільки попереду сотень-тисяч-кілометрів – ніхто не в курсі. Тим часом довготривалий стрес може відбитися вкрай негативно на психіці людини.  

Частина навчальних програм на кшталт «Самодопомога Плюс» – це фактично пояснення, що таке стрес, які існують типи реакцій на екстремальну ситуацію, що відбувається з людиною на ФІЗІОЛОГІЧНОМУ рівні, а що – НА МЕНТАЛЬНОМУ?

Чи знаєте ви, наприклад, що таке КАТАСТРОФІЧНЕ МИСЛЕННЯ?

Саме про це – третя серія циклу відеороликів, створених ГО «Безбар'єрність» спільно з МОЗ України за підтримки ВООЗ у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я.

Як мобілізується під час стресу саме ВАШ організм?

Що таке «уникаюча поведінка»?  

А ще придивіться до дорогих вам людей – родичів, друзів, колег. Зрештою, до сусідів. Можливо, цей «лікнеп» допоможе ще й їм!  

Нагадаємо, цикл відеороликів про те, як перемогти стрес, був презентований наприкінці лютого 2023 року. Перша частина тут, ось друга серія, і щотижня виходитиме НОВА. Не пропускайте! Бо, якщо допомога спеціаліста (психолога або психіатра) у той чи інший момент є недоступною, самотужки або за підтримкою близьких ми можемо принаймні ПРИЗУПИНИТИ зростання будь-якого ментального розладу.   

відео за посиланням:https://youtu.be/uOAOCMdIYiY?list=PLwL4PWi8_YrfLVSK3sTBEciLVqXR70nLr

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь