КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Відновлюємо звільнену Херсонщину – виконані роботи за 15.03.23

Дата: 16.03.2023 13:49
Кількість переглядів: 67

Працюємо, аби повернути нормальне життя на звільнену Херсонщину. Детальніше про те, що зроблено 15 березня.

Для відновлення світла на Херсонщині працювали 36 бригад – це 174 робітники та 64 одиниці техніки. Минулої доби енергетики виконували аварійно-відновлювальні роботи на лініях, що живлять Зарічне, Нововознесенське, Токареве, Біляївку, Чайкине, Томарине, Новопетрівку, Кучерське, Калинівське, Херсон, Правдине, Кірове, Нову Зорю, Солдатське, Олександрівку, Посад–Покровське та Велетенське.

Енергетики відновили електропостачання до села Нововоскресенське Нововоронцовської тергромади. До електромереж під'єднали 37 точок обліку.

Над відновленням будівель, що пошкоджені через російські удари, у Херсоні працювали 35 робітників з Херсонської обласної комунальної аварійно-рятувальної служби та ДСНС. Першочергові ремонтні роботи проведено за 22 адресами. Загалом закрито OSB-листами 93 вікна, з них 5 – у дитсадку, 12 – у гімназії та 76 – у житлових будинках. 

Вибухотехніки Нацполіції обстежили 4,2 гектара територій, вилучили 13 вибухонебезпечних предметів, знищили – 6. Піротехніки ДСНС обстежили 5,1 гектара територій, вилучили та знешкодили 90 вибухонебезпечних предметів. Підрозділи ЗСУ, ТРО та ДССТ обстежили 19,3 кілометра доріг, 3,1 кілометра ліній електропередач, 167,2 гектара територій, на яких виявили та знищили 168 вибухонебезпечних предметів.

З деокупованих територій Херсонщини евакуювали 113 осіб, з них 10 – це діти та 2 – маломобільні люди. Потягом виїхали 34 жителі області, автотранспортом – 79. 

Триває видача гуманітарної допомоги жителям Херсонщини. Учора мешканці звільнених територій від міжнародних громадських організацій, благодійників та волонтерів отримали 3603 продуктові набори, 8520 буханок хліба, 1820 банок консерви, 450 порцій готових обідів, 7098 літрів питної води, 1020 овочевих наборів. Також людям передали 21 ремонтний набір, 27 OSB-листів, 20 кубометрів дров та 375 гігієнічних наборів. 

Команда «Проліски-Кривий Ріг» передала допомогу від UNHCR Ukraine у Милівську, Новоолександрівську та Новорайську громади. Привезли ліжка та матраци для облаштування бомбосховищ.

До Херсона надійшли 50 зарядних станцій “OUKITEL P2001E” від Тайваню. Їх доставили до міста представники Мережі захисту національних інтересів “ANTS” 

На Херсонщині продовжують працювати представники міжнародної організації “Лікарі без кордонів”. Минулої доби бригади медиків відвідали Краснолюбецьк та Раківку. Загалом медпрацівники оглянули 69 осіб.

Працюємо далі!

З сайту Херсонської ОДА

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь