A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Як пережити війну разом: курс для родин військовослужбовців, ветеранок та ветеранів

Дата: 17.03.2023 10:13
Кількість переглядів: 104

Ми не обирали війну, проте війна вдерлася в наше життя і стала його частиною. Ми не обирали бути родинами військових і ветеранів, але багатьом з нас довелося нашвидкуруч збирати їм рюкзаки та купувати необхідну для війни амуніцію. Перед нами постав виклик, якого ми теж не обирали, і багатьом довелося докорінним чином змінити своє життя.

Розуміючи те, з наскільки складною ситуацією стикнулося наше суспільство, Prometheus запустило безоплатний онлайн-курс «Адаптація до цивільного життя. Курс для ветеранів та ветеранок».

 Сьогодні цей курс актуальний як ніколи, адже багато родин зіткнулися з разючими змінами в житті. Безліч українців пізнали, що таке зміни у стосунках. Тепер без перебільшення мільйони людей знають, що таке тривога, тиск постійного стресу та розгубленість.

Цей курс створений саме для того, щоб допомогти близьким захисників та захисниць. Ви зможете навчитись усвідомлювати та правильно визначати стани, яких раніше у вашому житті не було. Поступово дізнаєтеся, як долати щоденні виклики та навчитесь будувати нормальні стосунки при ненормальних подіях. Вам докладно прояснять механізми психіки, що включаються у стресових умовах, та окреслять максимально корисні стратегії поведінки, а також спробують передати вам досвід тих, хто вже проходив цей важкий шлях. Вас підтримають. Ви почуєте: “Ви не одні, і те, що ви відчуваєте, абсолютно нормально”.

У цьому курсі зібрані досвід терапевтів та клієнтів, які знають, що таке чекати й хвилюватися. Курс побудований не стільки на теорії, скільки на майже дев’ятирічній практиці.

Курс створений для родин військовослужбовців, ветеранів та ветеранок.

ПРОГРАМА КУРСУ

Модуль 1.Перший тиждень
Ви дізнаєтеся про психічні реакції, що є відповіддю на зміни в житті, про поняття адаптації до нових умов та про техніки саморегуляції і стабілізації.

Модуль 2. Життя в ритмі війни
Цей модуль присвячений організації життя під час війни та служби близької людини. Вам розкажуть про те, як у цей період розбудовувати власні ресурси, покажуть практичні вправи для подолання наслідків стресу. А також говоритимуть про страх утрати, про те, як не дати йому паралізувати все життя. Ну і звісно, про те, як упоратися з усім самостійно, без звичної підтримки.

Модуль 3. Стосунки з іншими членами родини
Модуль присвячений стосункам. Розглянуться стосунки з дітьми, коли хтось із батьків служить, вам розкажуть, як проявляється стрес у дітей та як діяти. Особливу увагу буде приділено стосункам із батьками та роз’ясненню, які правила допоможуть зробити комунікацію доброю та такою, що підтримує.

Модуль 4. Турбота про себе
Модуль присвячений турботі про себе. Розкажуть чому всі психологи так наполягають на турботі про свій фізичний стан. Говоритимуть про інформаційну гігієну та її вплав на емоційний стан. І окремо навчать технік емоційної підтримки себе.

Модуль 5. Стосунки з партнером під час війни
Обсудять тему стосунків із коханою людиною, яка перебуває на службі. Допоможуть розібратися, як правильно будувати розмову, що варто казати, а на чому зараз не варто концентруватись. Розкажуть про біологічні особливості змін організму в умовах бойових дій, для того, щоб усвідомити чому все змінилося. І обов’язково розглянуть, що таке повернення, які процеси його супроводжують та як пройти цей етап із гідністю.

РОЗРОБНИКИ КУРСУ

https://courses.prometheus.org.ua/asset-v1:VETERAN_HUB+TM101+2022_T3+type@asset+block@%D0%9B%D0%BE%D0%B3%D0%BE_%D0%92%D0%B5%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BD_%D0%A5%D0%B0%D0%B1.png

Курс проводиться за підтримки Посольства США в Україні. Погляди авторів курсу не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США.

Реєструйтеся та проходьте безоплатно курс за посиланням.

З сайту Херсонської ОДА

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь