A A A K K K
для людей із порушенням зору
КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Відновлюємо звільнену Херсонщину – виконані роботи за 21.03.23

Дата: 22.03.2023 13:05
Кількість переглядів: 105

Працюємо, аби повернути нормальне життя на звільнену Херсонщину. Детальніше про те, що зроблено 21 березня.

Для відновлення світла на Херсонщині працювали 40 бригад – це 191 робітник та 73 одиниць техніки. Минулої доби енергетики виконували аварійно-відновлювальні роботи на лініях, що живлять Малу Сейдеминуху, Томарине,  Кучерське, Берислав, Зарічне, Нововоронцовку, Петропавлівку, Садок, Трудолюбівку, Калинівське, Херсон, Правдине, Кірове, Солдатське, Крутий Яр та Посад-Покровське.

Енергетики частково відновили електропостачання у селі Петропавлівка Новоолександрівської громади. Половина населеного пункту – вже зі світлом.

Над відновленням будівель, що пошкоджені через російські удари, у Херсоні працювали 10 робітників Херсонської обласної комунальної аварійно-рятувальної служби. Першочергові ремонтні роботи проведено в 11 житлових будинках, де закрито OSB-листами 48 вікон. 

Вибухотехніки Нацполіції обстежили 2 гектари територій, вилучили та знищили 2 вибухонебезпечні предмети. Піротехніки ДСНС обстежили 15,7 гектара територій, вилучили та знешкодили 56 вибухонебезпечних предметів. Підрозділи ЗСУ, ТРО та ДССТ обстежили 5,9 кілометра доріг, 2,5 кілометра ліній електропередач, 128,9 гектара територій, на яких виявили та знищили 180 вибухонебезпечних предметів.

З деокупованих територій Херсонщини евакуювали 73 особи, з них 1 дитина. Потягом виїхали 18 людей, автотранспортом – 55. 

Триває видача гуманітарної допомоги жителям Херсонщини. Учора мешканці звільнених територій від міжнародних громадських організацій, благодійників та волонтерів отримали 5039 продуктових наборів, 13670 буханок хліба, 2852 банки консерви, 450 порцій готових обідів, 6000 літрів питної води, 1130 кілограмів овочів. Також людям передали 13 ремонтних комплектів, 84 OSB-листи, 50 ліхтариків та 1173 гігієнічні набори. 

Білозерська, Музиківська, Чорнобаївська, Станіславська та Дар’ївська отримали обладнання для покращення комунальних послуг. Це зварювальні апарати, газонокосарки, муфтові зварки пластикових труб, бензопили, зарядні станції, бензинові коси, дрилі, перфоратори, полірувальні машинки, драбини та багатофункціональні пристрої. Допомогу надали у межах проєкту “Допомога звільненим громадам Херсонської області”, котрий реалізується ГО "Білозерський центр регіонального розвитку" за підтримки USAID.

Лікарі Херсонського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримали 250 бронежилетів. Це допомога від Львівського Оборонного кластера та Харківського заводу засобів індивідуального захисту. 

У межах реалізації проєкту «Zoa Проєкт Ремонту Притулку — Херсонська область» у селі Любимівка відновили понад 50 приватних будинків, що належить людям із вразливих категорій населення.

Працюємо далі!

З сайту Херсонської ОДА

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь