КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Відновлюємо звільнену Херсонщину – виконані роботи за 28.03.23

Дата: 29.03.2023 13:25
Кількість переглядів: 73

Працюємо, аби повернути нормальне життя на звільнену Херсонщину. Детальніше про те, що зроблено 28 березня.

Для відновлення світла на Херсонщині працювали 42 бригади – це 209 робітників та 79 одиниці техніки. Минулої доби енергетики виконували аварійно-відновлювальні роботи на лініях, що живлять Берислав, Нововоскресенське, Хрещенівку, Новопетрівку, Калинівське, Нову Кубань,  Краснолюбецьк, Давидів Брід, Херсон, Федорівку, Крутий Яр та Посад-Покровське. 

Енергетики підʼєднали до мережі село Нова Кубань Борозенської громади. Зі світлом – 101 абонент.

За дорученням Херсонської ОВА, над відновленням пошкоджених російськими обстрілами будівель у Херсоні працювали 37 робітників з ХОКАРС та ДСНС. Першочергові ремонтні роботи проведено за 19 адресами. Загалом OSB-листами закрито 136 вікон, з них 60 – у лікарні, 21 – у дитсадку, 24 – у виробничому приміщенні пошти та 31 – у житлових будинках. 

Вибухотехніки Нацполіції обстежили 5,4 гектара територій, вилучили 4 вибухонебезпечні предмети, знищили – 6. Піротехніки ДСНС обстежили 6 гектар територій, вилучили та знешкодили 92 вибухонебезпечні предмети. Підрозділи ЗСУ, ТРО та ДССТ обстежили 5,4 кілометра доріг, 0,7 кілометра ліній електропередач, 830,8 гектара територій, на яких виявили та знищили 132 вибухонебезпечні предмети.

З деокупованих територій Херсонщини автотранспортом евакуювали 82 особи, з них 4 – це діти.

Триває видача гуманітарної допомоги жителям Херсонщини. Учора мешканці звільнених територій від міжнародних громадських організацій, благодійників та волонтерів отримали 2568 продуктових наборів, 15050 буханок хліба, 450 порцій готових обідів, 4500 банок консерви та 1686 літрів питної води. Також людям передали 30 ремонтних наборів, 43 OSB-листи, 1 брезент та 12 рейок.

На Херсонщині продовжують працювати представники міжнародної організації “Лікарі без кордонів”. Минулої доби бригади медиків відвідали Брускинське, Твердомедове, Карʼєрне та Борозенське. Загалом медпрацівники оглянули 53 особи.

Чорнобаївська сільська військова адміністрація прийняла допомогу від Міжнародної організації з міграції. У вантажі – матраци, постільну білизну, кухонні набори та інші необхідні речі, що знадобляться тим, хто втратив житло або майно через російську агресію. 

Рятувальники Херсонщини отримали сучасне авто медичної допомоги. Спеціально обладнану автівку VOLKSWAGEN разом із медичним майном передав благодійний фонд “Справжні українці”. 

Працюємо далі!

З сайту Херсонської ОДА

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь