КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Україна звернулася до міжнародних природоохоронних конвенцій для визнання незаконними дій рф на окупованих природно-заповідних територіях Херсонщини

Дата: 01.04.2023 17:41
Кількість переглядів: 81

Україна звернулася до міжнародних природоохоронних конвенцій для визнання незаконними дій рф на окупованих природно-заповідних територіях Херсонщини. Про це повідомляє Урядовий портал. 

Йдеться про біосферний заповідник "Асканія-Нова", котрий перебуває в окупації з першого дня повномасштабної війни. Попри усі проблеми "Асканія-Нова" до останнього зберігала керованість. Однак, 20 березня окупаційна адміністрація встановила фактичний контроль над заповідником. 

Не менш загрозливою є ситуація у національному природному парку «Джарилгацький», територію якого рф намагається перетворити на землі для «мисливства, рибальства, вилову та відстрілу диких тварин».

Міндовкілля направило листи до Секретаріатів Бернської, Рамсарської, Боннської Конвенцій, Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, що перебувають під загрозою зникнення (CITES), а також до Секретаріату Міжнародного союзу охорони природи та до Національної комісії у справах ЮНЕСКО.

З сайту Херсонської ОДА

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь