КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Питання повернення бізнесу на деокуповану Херсонщину розглянули в ОВА

Дата: 18.04.2023 20:32
Кількість переглядів: 79

Нараду з такої теми провів заступник голови Херсонської ОВА Станіслав Петров. 

Ключові проблеми відновлення бізнесу – значна замінованість територій, дефіцит обігових коштів, брак висококваліфікованих фахівців та адміністративні барʼєри ведення бізнесу. 

Аби розвʼязати ці проблеми учасники наради склали дорожню карту, в котрій включено такі напрямки:

1. Безпека. Планується визначити перелік бюджетоутворювальних підприємств, які першочергово обстежать сапери. Також у разі потреби працівників забезпечуватимуть бронежилетами та касками. 

2. Фінансово-кредитна підтримка. Планується встановити окремим громадами пільг зі сплати місцевих податків для підприємців. Також з банківськими установами опрацьовується питання надання фінансової підтримки бізнесу. 

3. Трудові ресурси і засоби виробництва. З бізнесом опрацьовується питання відновлення виробничих приміщень, потужностей та логістичних маршрутів. Розглядається можливість залучати до таких ремонтних робіт “Армію відновлення”. Також ведеться діалог з центрами зайнятості, аби вони допомогли у підборі кваліфікованих спеціалістів.

4. Адміністративні бар’єри. Аби їх подолати необхідно відновити в області надання послуг держреєстрації, підрозділів податкової служби, господарського судочинства та регіональної ради підприємців. 

Також опрацьовується можливість безкоштовного поновлення втрачених підприємством документів та запровадження заборони на відкриття судових проваджень з питань банкрутства стосовно підприємств, які постраждали через збройну агресію. 

З компаніями, котрі постачають електроенергію, газ та воду, розглядається можливість списання боргів підприємств, які виникли під час окупації. Також це стосується бізнесів, які внаслідок агресії рф втратили або мають пошкоджене майно.

Усі ці питання вирішуються обласною владою, аби бізнес міг безперешкодно працювати на звільненій Херсонщині!

З сайту Херсонської ОДА

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь