КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

26 квітня – День Чорнобильської трагедії

Дата: 26.04.2023 06:37
Кількість переглядів: 72

В історії українського народу чимало скорботних дат, спогад про які пронизує серце гострим болем. Одна з них – 26 квітня 1986 року, коли сталася найбільш серйозна техногенна катастрофа на Чорнобильській атомній електростанції. 

Саме в цей день над четвертим реактором Чорнобильської АЕС нічну темряву розірвало полум’я. Радіоактивна хмара після вибуху накрила територію України та інших європейських країн. Життя багатьох людей розділилося на до і після.

Але Чорнобиль – не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох наших земляків. 
Земний уклін та довічна вдячність ліквідаторам наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, які живуть поряд з нами,  Арсієнку С., Віннікову В., Дахну І., Журинському О., Кухарець В., Ліпатнікову І., Мірошниченку О., Москалюку В., Получанову Л., Сікорському В. 

Вічна і світла пам’ять тим, кого вже немає поряд з нами,  Бездольному П., Дем’янову А., Дяговцю І., Завадському С., Коневському І., Порхуну С., Корнієнко К., Кравченку О., Сопоту М.

Щороку  ми вшановуємо тисячі жертв страшної техногенної катастрофи, спричиненої злочинною недбалістю радянської влади. Ми також згадуємо імена героїв, що пожертвували своїм життям, аби не допустити ще страшніших наслідків вибуху атомного реактора на ЧАЕС. Ми думали, що ця трагедія більше ніколи не зможе повторитись...однак

Зовсім недавно ми з новим острахом думали про Чорнобильську атомну електростанцію, бо армія рф, яка розпочала проти України повномасштабну війну, зайшла на територію станції та взяла в заручники увесь її персонал. А під самим укриттям було складено тисячі  смертоносних зарядів.

Вся Україна вболівала за долю працівників ЧАЕС, які під дулом автоматів мусили й далі стежити за тим, щоб трагедія 86-го року не повторилася знову. Ми не знали, що буде із цими людьми, що буде із Чорнобилем, який так само є небезпечним для всього світу і через 36 років.

Також нам невідомо, що буде в Енергодарі чи на інших атомних станціях України, бо тривають постійні бомбардування та обстріли з важкої техніки. Не зважаючи на цю несправедливу, підступну і безпідставну війну, розв’язану рф проти України, ми та увесь світ маємо не допустити, щоб нова атомна трагедія повторилася знову.

Ми згадуємо подвиг тих, хто зберіг життя мільйонам людей у 1986 році, і віримо в тих, хто захищає нашу країну зараз.
Відео за посиланням: https://drive.google.com/file/d/1rm3Hg5oKXxegKaDosbrZ-baYOclm4AJd/view?usp=drivesdk

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь