КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Початок потужної цифрової співпраці: Мінцифра, Держспецзв’язку та Міністерство цифровізації Японії підписали меморандум

Дата: 01.05.2023 10:03
Кількість переглядів: 108

Україна та Японія домовились про співпрацю у сфері цифрової трансформації – Мінцифра, Держспецзв'язку та Міністерство цифровізації Японії вперше уклали тристоронній меморандум. Це початок потужного діджитал-співробітництва між країнами.

Документ підписали на онлайн-зустрічі Віцепрем’єр-міністра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова з Міністром цифровізації Японії Таро Коно під час робочого візиту заступника Валерії Іонан у Токіо.

«Уряд Японії зараз сфокусувався на покращенні сфери держсервісів. Тому півтора року тому там з’явилося Міністерство цифровізації. В Україні цей процес триває вже понад 3 роки — будуємо найзручнішу цифрову державу, запускаємо нові онлайн-послуги навіть попри виклики війни. Переконаний, що японсько-українські відносини мають великий потенціал, адже обмін цифровими кейсами між нашими країнами буде корисний обом сторонам», — зазначив Михайло Федоров.

У межах меморандуму Японія допомагатиме Україні розвивати інновації та посилювати кіберзахист. Сьогодні Україна протистоїть ворогу не лише на фронті, а й у кіберпросторі. Технологічні рішення Японії допоможуть посилити українські цифрові кордони та захистити інформаційні системи об’єктів критичної інфраструктури. Також під час зустрічі міністри домовилися про обмін найкращими практиками розвитку IT-галузі та розбудови електронного уряду.

Заступник Міністра Валерія Іонан провела зустріч із заступником міністра цифровізації Японії Тошіюкі Замма. Його команда працює над впровадженням My Number Card — пластикового документа з чипом, який дозволяє швидко верифікувати особу при отриманні держпослуг, сплачувати податки онлайн та відкривати рахунки в банку. My Number Card уже користуються понад 96 млн людей — це 76% населення країни.

«Японія зараз активно впроваджує інноваційні рішення на державному рівні. Україна вже має унікальний досвід та цифрові рішення, протестовані в умовах повномасштабної війни. Ми готові ділитися найкращими кейсами. Зокрема, досвідом впровадження цифрових документів, реінжинірингу державних послуг та запуску їх у Дії. Це буде ще один напрям українсько-японської співпраці», — сказала Валерія Іонан.

Україна готова ділитись досвідом та найкращими цифровими розробками з японськими колегами. Досвідом розбудови єдиної та ефективної системи е-уряду: підходом mobile first, досвідом швидкого запуску онлайн послуг, розвитку електронного урядування та впровадження цифрових інновацій на державному рівні.

 

За матеріалами Мінцифри

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь