КАЛАНЧАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Херсонська область

Працюємо, аби повернути нормальне життя на звільнену Херсонщину. Детальніше про те, що зроблено 9 травня

Дата: 10.05.2023 13:45
Кількість переглядів: 118

Для відновлення світла на Херсонщині працювала 41 бригада – це 185 робітників та 68 одиниць техніки. Минулої доби енергетики виконували аварійно-відновлювальні роботи на лініях, що живлять П’ятихатки, Степове, Білогірку, Брускинське, Благодатівку, Суханове, Високопілля, Новополтавку, Зелений Гай, Херсон, Посад-Покровське та Олександрівку.

Над відновленням понівечених російськими ударами будівель у Херсоні працювали 35 робітників Херсонської обласної комунальної аварійно-рятувальної служби та ДСНС. Першочергові ремонтні роботи проведено у за 10 адресами. Загалом OSB-листами закрили 107 вікон та перекрили плівкою 450 квадратних метрів покрівлі. Зокрема, роботи виконали у житлових будинках, дитсадку, музичній школі, училищі та приміщенні обʼєкта критичної інфраструктури. Також фахівці займалися спорудженням захисних конструкцій довкола памʼятників.

Загалом на деокупованій Херсонщині сапери обстежили 36940,2 гектара територій, з них 31902,2 гектара – землі сільськогосподарського призначення. На цих територіях виявлено та знешкоджено майже 67,3 тис. вибухонебезпечних предметів.

З деокупованих територій Херсонщини евакуювали 49 людей, з них 5 дітей. Потягом виїхали 11 жителів області, автотранспортом – 38.

Триває видача гуманітарної допомоги жителям Херсонщини. Учора мешканці звільнених територій від міжнародних громадських організацій, благодійників та волонтерів отримали 3017 продуктових наборів, 5300 банок консерви, 2500 овочевих наборів, 450 порцій готових обідів, 3900 буханок хліба, 8000 кілограмів картоплі, 300 літрів питної води та 70 дитячих подарунків.

На Херсонщині продовжують працювати представники міжнародної організації “Лікарі без кордонів”. Минулої доби бригади медиків відвідали Архангельське, де оглянули 20 пацієнтів.

Херсонська дитяча обласна клінічна лікарня отримала необхідну гуманітарну допомогу. Від благодійного фонду Уляни Кузик медзаклад, котрий рятує життя наймолодших жителів Херсонщини, отримав портативний апарат УЗД та ліки.

“ПриватБанк” відновив роботу банкомата та терміналу самообслуговування у Високопіллі за адресою: вул. Вокзальна, 10, приміщення “Зоомагазину”

Працюємо далі!

Автор: Управління внутрішньої та інформаційної політики

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь